förlossningsföreläsning=super

Förlossnings föreläsningen igår var verkligen jätte bra. Jag känner mig mer trygg och mindre rädd nu.
Dem berättade bland annat om alla olika smärtlindrigar som finns och vad som händer efter förlossningen, och mycket annat också. Jag och Andreas var dem yngsta som var där men det var faktiskt ingen som kollade konstigt. Den var iallafall jätte bra och jag skulle rekomendera alla gravida att gå på den, tror att Andreas också tyckte den var bra. Föresten gratta min älskling som har namnsdag idag, haha. http://granis.blogg.se


När jag gav ut min msn för någon dag sedan var det väldigt många som la till mig. Det tråkiga med det är att det var väldigt många som låtsas vara gravida fast dem egentligen inte är det. Men det var såklart många som bara ville prata och som tycker om att läsa min blogg,och det är alltid kul att höra sånt.


Idag har jag haft väldigt mycket saker att göra, dels har jag en redovisning som ska vara klar imorgon.
Men jag har även passat på att sovit en stund eftersom att jag var så trött.


Jag är i behov av en ny klänning som jag kan ha på julmiddagen vi ska ha i skolan. Så om det är någon som vet vart jag kan hitta en fin säg gärna till då.

Wilma mår bra och jag längtar tills jag får se henne. Nu känner man inte längre de där mysiga sparkarna utan när hela hon rör på sig. Men ibland får hon in en fullträff rakt i sidan och man bli nästan tvungen att utbrista AJ! Hon är stark vår lilla flicka.

Ikväll ska jag kika på efterlyst och lägga mig tidigt, har inte sovmorgon så länge imorgon istället ska jag jobba med bild. Nu ska jag iallafall ta mig ett varmt och härligt bad.

Bebis | | 20 kommentarer |

förvärkar?

Idag gick jag upp som vanligt för att jag trodde att vi skulle ha vanlig skola fram till 11. Men icke sa nicke, när jag väl kom till skolan så var det ingen där. Gick och läste på anslagstavlan där det stog att alla skulle vara tillbaka ifrån gymnasiebesöket vid 1. Jag kunde ha tagit en låååååång sovmorgon idag istället för att gå upp vid 7. Men, men fick iallafall en del skolarbete avklarat.

Inatt vaknade jag av en konstig värk ifrån ryggen till magen, blev skitskraj eftersom att den kom med några minuters mellanrum. Bestämde mig för att gå upp och gå en stund för att se om de gick över. Har läst att förvärkar kan vara ungefär samma sak som riktiga värkar bara att förvärkar försvinner medans riktiga stannar kvar.

"Förvärkar startar från olika håll i livmodern och sprider sig oregelbundet över den. Magen blir hård och putar ut, oftast utan att det känns något speciellt neråt underlivet.

En förlossningsvärk börjar från toppen av livmodern och sprider sig neråt. Då pressas fostret mot bäckenbotten. Det kan upplevas som ett tryck neråt eller rent av göra ont. Många känner också att smärtan sprider sig ut i korsryggen, ungefär som vid mens."

Värken försvann som tur var när jag gick en stund.

Har inte tid att skriva mera nu eftersom att jag ska iväg och möta Andreas. Vi ska ju som sagt på förlossningsföreläsning. Så nu måste jag springa till bussen, tjiiingeliing.

Bebis | | 11 kommentarer |

Emelie+Andreas+Wilma=Sant

:)
Vaknade redan vid 6 imorse då jag gick upp och duscha, åt frukost och fixa mig. Så jag var redan klar vid halv 8 imorse och hade därför tid till att slappa framför tvn. Vi hade inte en lång skoldag idag, iallafall inte jag. Efter lunchen skulle vi ha en halv idrottsdag som jag inte var med på, istället tog jag en promenad och sedan gick jag hem. Väl hemma försökte jag plugga in lite om Kazakstan som vi ska redovisa om på fredag, det går åt helevete. Imorgon ska jag ha läst ut en bok på engelska och jag har knappt börjat. Känner mig väldigt stressad just nu.
Tur att Westlifes underbara låtar finns.  

Imorgon ska alla i 9an besöka ett gymnasie förutom jag. Jag ska istället försöka hinna med att göra klart så mycket som jag hinner under den tiden. Nästa vecka blir iallafall en härlig vecka, inga lektioner alls. Vi ska förbereda oss inför julbordet vi ska ha den 7december.
Bland annat ska vi laga all julmaten,baka,göra julkort,stöpa ljus, besöka skansen för att kolla hur ett "riktigt" julbord ser ut och annat kul. Imorgon ska även jag och Andreas iväg på förlossningsföreläsning på huddinge.

Det känns riktig härligt att julen närmar sig, redan första advent på söndag.
Men vart tog all snö ivägen? Hoppas verkligen att de är snö på julafton iår iallafall.
Nästa år kommer Wilma att vara med på julen, kanske som en söt liten tomtenisse.

Någon frågade varför vi inte flyttar till en egen lägenhet nu direkt istället för att bo med Andreas föräldrar.
Svaret är enkelt, vi vill hellre spendera pengar på Wilma än att sitta och betala 4-5tusen i månaden för en lägenhet när det finns bättre altenativ. Jag är oerhört tacksam över att Andreas föräldrar har erbjudit oss att få bo hemma oss dem. Det kunde inte blivit bättre enligt mig. Dessutom är Andreas föräldrar dem bästa man kan tänka sig+ att han har snälla och söta syskon. Självklart kommer det vara super kul när vi bestämt oss för att skaffa eget, men jag vill att våran ekonomi ska vara stabil också. För vem vill sitta och betala flera tusen i månaden och sedan inte ha råd med annat? Inte jag iallafall.

Nu hade jag tänkt mig att ta ett bad och sedan plugga lite mera, suck. Ikväll är det Ugly Betty som gäller.

Emelie+Andreas+Wilma=Sant
Bebis | | 22 kommentarer |
Upp