Beck och astronaut

Ikväll ska jag nog se på "och så kom Polly", har ingen aning om den är bra eller inte. Det blev aldrig så att vi såg på Mr Bean igår, vi ändrade oss och såg på Ondskan istället, även fast vi båda sätt den ett antal gånger. Nu har vi iallafall beställt den unika Beckboxen med alla tjugofyra filmer plus två med extra material. Den kommer inte förens i november, så vi lär hinna se den sista filmen innan vi får boxern. Vi har bestämt oss för att vi ska se alla filmer i ordning.

Snart ska vi fika, chokladpudding och grädde. Wilma ska få lite fruksallad, hon älskar frukt. Det var nog det enda som hon åt när hon "matvägrade", tur att det är nyttigt och bra. Nu äter hon som vanligt igen, det är skönt. Man vet inte vad man ska ta sig till när ens barn inte vill äta och bara skriker.

image424
Har inte med mig någon kamera till mamma så det får bli några gamla goda bilder på Wilma.
"Wilma är en astronaut, Wilma är en astronaut " Den sjöng Andreas för Wilma när hon var runt en månad, så gulligt. På bilden ser hon ut som en liten astronaut.  

Wilma 7-12 månader | | 22 kommentarer |

Saknar andreas

Inatt så vaknade Wilma tre gånger och bara skrek hela tiden, vi visste inte vad det var och hon var alldeles varm, först trodde vi att hon hade feber. Hon somnade om alla gångerna rätt så snabbt igen, så vi gav henne aldrig någon alvedon. När vi vaknade imorse så var hon lite snorig, och nästan hela dagen har hon varit gnällig. Jag hoppas inte att hon är på väg att bli sjuk igen. BVC-tanten sa att barn under ett år normalt åker på sju-tio förskylningar.

Nu har Andreas åkt tillbaka igen och kommer inte tillbaka förens om nästan tre veckor, det känns lite jobbigt. Dessutom ska dem ut i fält så vi kommer inte att kunna prata i telefon heller. Det här kommer att bli den jobbigaste tiden för oss, men snart kommer han upp till Berga. Vi får tänka att det då redan gått tremånader och när han är på Berga kommer han att få komma hem mycket mera. Jag och Wilma får hitta på roliga saker som gör att tiden går snabbt.

Imorgon ska vi hälsa på hos min farmor, det var ett tag sedan nu. Hon hade lite små saker till Wilma som hon ville ge. Jag får se hur länge vi stannar där, men det blir nog ett tag kan jag tänka mig. På onsdag åker vi tillbaka till Nynäshamn igen, direkt till mammagruppen. Jag ska passa Andreas syskon på torsdag kväll eftersom att båda hans föräldrar jobbar kväll. Sedan så åker vi tillbaka hit till mamma igen, antagligen på fredag eller lördag. På lördag ska vi fira min kusin som fyller två år, det är därför jag åker tillbaka igen.

Nyss så kom jag och tänka på att Wilma kanske är extra gnällig för att hon fått två nya tänder? Man kan få feber och bli lite gnällig utav de. Det är båda framtänderna uppe som kommit och det ser jätte gulligt ut. Dom har inte kommit fram så mycket än, men man ser dom. Vi får hoppas på det så att hon inte är på väg att bli sjuk igen.

Gå in på Andreas blogg och lämna en kommentar, för varje kommentar så skänker han en krona till bröstcancerfonden. http://granis.blogg.se   Jag älskar dig älskling!
Wilma 7-12 månader | | 9 kommentarer |

Nanne och plugg

Vi bestämde oss för att gå ner till centrum, även fast vädret inte var de bästa. Nanne Grönvall skulle komma och uppträda, men vi hade tagit fel på tiden och kom lite försent. Inte för att jag är värsta fanet av henne. Istället gick vi och handlade lite, jag köpte mig en bok, "Dotter önskas"  blev det. Jag har bestämt mig för att börja läsa mera, har redan läst klart en bok. Innan Wilma fanns så läste jag rätt så mycket, nu är det lite svårare och man får passa på då Wilma sover. Vi gick även in på Lindex och köpte lite saker till Wilma, jag hittade ett par "hängslen", trodde jag, men det var sånna som man använder till vantarna för att dom inte ska åka av. Så det var lite roligt när vi kom hem och öppnade och såg att det inte alls var hängslen, haha. På konsum hamnade vi också, där köpte vi massa gott till ikväll, bland annat godis, chips och läsk. Det var länge sedan sist nu, käns det som iallafall, men man får vara onyttig ibland.

Just nu kollar Andreas på fotboll, Wilma leker på golvet och jag sitter vid datan. Snart ska vi laga mat, får se vad vi hittar på för något. Ikväll ska vi se på film och mysa, tror att det blir Mr Bean på semester, får se om den är bra, någon som vet? Egentligen hade vi tänkt sätt den på dagen, men vi hittade ingen annan film och vi vill se någon på kvällen också. Snart kommer den nya och sista Beck ut, och jag är nästan helt säker på att något hemskt kommer att hända, precis som i Wallander. Jag älskar Beck och Wallander och vi ska köpa alla boxar.

För er som inte vet så håller jag på att plugga in kärnämnerna, alltså matte, svenska och engelska. Det funkar bra, men jag har slarvat lite. Svenskan går bäst och är lättast, matten försöker jag att komma ihåg så mycket som möjligt och blir glad varje gång jag kommer ihåg hur man löser en uppgift, engelskan funkar också rätt så bra. Jag har bara fått böcker och ska egentligen bara läsa in så mycket jag kan och till våren kommer jag att börja i en klass, på IV-linjen i Nynäshamnsgymnasie. Då ska jag göra nationellaproven och klarar jag dom så kommer jag att kunna börja i ettan redan till hösten, vilket jag självklart hoppas på. Så jag kämpar på så gott jag kan

Nej nu ska vi börja med maten, skriver kanske mera senare.
Wilma 7-12 månader | | 32 kommentarer |
Upp