Kallis
Får hoppas att dagen går fort också, men har idrott på slutet och det är inte så kul. Efter skolan ska jag till Lina och sen ska vi gå på ännu en premiär,mycket bio på senaste.
Lägger upp receptet på bärmoussén.
Bärmoussé:
1 äggvita
1½ dl Socker
1 gelatinblad
200 g bär
1 msk pressad citron
1½ dl vispgrädde
Gör så här:
Mixa bären i en matberedare eller liknande. Sila bort eventuella kärnor.
Vispa äggvitan och sockret till maräng, tillsätt citronsaften
Vispa grädden så att den är lättvispad.
Lägg gelatinbladet i kalltvatten.
Ta 1 dl av bärsmeten och lägg i en kastrull, lägg i det blöta gelatinbladet i.
Smeten får inte koka, då är den förstörd, tar cirka 20 sekunder innan gelatinet smällt, ta bort kastrullen.
Häll i gelatinsmeten i resten av bärsmeten. Vänd sen i den i marängsmeten och tillslut så vispa ner grädden.
Låt stå kallt ett par timmar.
Garnera med olika bär.
Super god moussé!
Glöm inte att vara med och tävla om ett presentkort värt 300 kr hos cool children
http://www.alltforforaldrar.se/ungmamma15/2008/november/tavling-vinn-presentkort-hos-coolchildren.html#comment
låter super gott med bärmoussé !