Du tar så lite plats, jag tar allt

Jag går runt med en ständig känsla av att folk pratar och tycker illa om mig. Direkt om någon säger något i ett speciellt tonläge så tar jag åt mig direkt även fast det inte behöver vara något illa menat. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det på ett bättre sätt. Det kan tex vara som här på avdelningen och jag behöver be om medicin, då uppfattar jag det som att jag är jobbig och tjatig så jag drar mig ifrån att fråga om något även fast jag behöver det. Sen känns det som att folk här inne inte vill prata med mig, jag försöker hänga med men kommer ändå aldrig in i gänget. Jag vet inte vad jag gör för fel? Jag kanske inte anstränger mig tillräckligt men jag är en tyst person i grunden och inte någon som gapar och skriker. Kanske syns jag inte. Visserligen trivs jag i min ensamhet (för det mesta) men det kan även vara trevligt att socialisera sig med andra ibland. 
För när jag väl lär känna folk så tycker dom om att vara med mig just för att jag är en så pass enkel människa att vara med. Iallafall så säger dom det, hehe. 
 
Men ja, jag är medveten om att jag måste bli bättre på att höras mer. Ingen annan kan göra det åt mig. 
Vill jag säga eller göra något så måste jag lära mig att göra min röst hörd. Men jag skriver mycket, det är enklare för mig. Jag blir lätt stressad av mig om någon börjar prata om något jag inte är beredd på. Vet inte vad jag ska säga och bara svamlar eller tänker alldeles för länge på vad jag ska svara så personen redan är påväg att börja med nästa fråga. Typ som att gå på arbetsintervju, usch, något av det värsta jag vet. Sitta och sälja in sig själv. Jag har haft tur med alla mina jobb jag haft och kommit in via kontakter istället. Snart är det dags att samla mod till det också, men först se till att bli frisk.
 
Jag har fått tid till möte med kurator, läkare och barn och ungdom. Nästa vecka. Men jag är redan nervös, vad kommer vi att komma fram till? Min behandlare från Nynäs kommer också, vilket känns tryggt , hon har ändå träffat mig varje vecka under 2 års tid nu. Så hon vet ju hur jag haft det. Min sambo kommet vara med också, det är lika bra annars kommer jag bara tolka allt helt fel, hehe. 
 
 
 
2018 | |
Upp