Vecka 34

Har nästan precis vaknat, är så himla trött. Idag har jag varit hos barnmorskan igen, allt såg bra ut.
Hjärtljuden låg på 144 och SF måttet på 33cm. Men Wilma verkar inte vilja vända på sig, jädrans unge då.
Efter 36 fulla veckor måste man göra ett vändningsförsök och jag hoppas verkligen att hon vänt sig innan dess. Jag har hört att det ska göra himlans ont att göra ett vändningsförsök och det vill jag helst slippa.
Men allt annat såg iallafall bra ut och det var skönt. Vår lilla Wilma verkar vara ett riktigt busfrö.
Nästa gång ska jag börja skriva en förlossningsplan och sammarfatta om hur min graviditet har varit.
Idag är det 47dagar kvar tills beräknad förlossning, lite läskigt men så underbart.

Imorgon får jag en liten sovmorgon på morgonen,skönt. Hoppas bara att jag får sova inatt också, jobbigt att behöva vakna massor av gånger. Men det går knappt fatta att de bara är en vecka kvar till jullovet, det kommer vara ett riktigt långt lov för mig. Istället för att vara i skolan ska jag vara hemma och mysa med lilla Wilma. Jag har lovat alla i skolan att komma och hälsa på så att alla får se hur hon ser ut,hihi.
Hon kommer vara världens finaste, bara min och Andreas egna lilla prinsessa.

Är i vecka 34 nu och lägger in en ny magbild. Ber om ursäkt för att det tagit en sån tid, men bättre sent en aldrig. Lite små bristningar i sidan men det är sånt man får ta.
Vecka 34   
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

Det där stämmer verkligen in på våran lilla Wilma, hon börjar röra på sig mer när Andreas pratar eller känner på magen. Wilma älskar sin pappa Andreas, hihi.
Nu ska jag snart se på outsiders och sedan cityakuten.

Vecka 34 (33+2)
Vecka 34 | |
#1 - - emma:

lycko dej som är gravid, du bär på ett liv.. fatta det är stort! :)

#2 - - Mirelle:

Jättefin magbild!

#3 - - rebecka:

åh. du kommer bli en jättebra mamma:)

#4 - - Kenza:

Åh va fint.. Längtar!

#5 - - Kenza:

Åh va fint.. Längtar!

#6 - - J:

Å vad fin din mage är! Tänk att Wilma är så stor att hon skulle kunna överleva "utan vidare" om hon skulle födas nu... men vi får ju hoppas att hon väntar tills efter nyår iallafall! kram

#7 - - L:

åh finmagen :) helt otorligt att det rymms en liten människa där i :)

#8 - - Amanda:

gullig mage =)

#9 - - Alvas pappas blogg:

Hej Emelie!

har dom sagt hur dom gör om det inte går att vända. Men jag tror inte du skall oroa dig för mkt, tror det är ganska vanligt att vara i ditt läge o så vänder dom sig själva ändå, har flera vänner som det har gått så för.

finfina bilder!

#10 - - Alvas pappas blogg:

Hej Emelie!

har dom sagt hur dom gör om det inte går att vända. Men jag tror inte du skall oroa dig för mkt, tror det är ganska vanligt att vara i ditt läge o så vänder dom sig själva ändå, har flera vänner som det har gått så för.

finfina bilder!

#11 - - LadyInBlackDress:

Allting kommer gå jätte bra! Du är så modig =) Kram på dig och lycka till du och Andreas!

#12 - - Cina:

Jag har gjort vändningsförsök av barn i magen och jag tyckte inte att det gjorde speciellt ont, det var mest obehagligt. Man får avslappande dropp innan och övervakas noga. Mitt sista barn var en bus-bebis i magen, min alldeles egna Wilma, henne vände de på två gånger. Allt gick bra! Håller tummarna ändå att er Wilma har vänt sig vid nästa undersökning. Lycka till!

#13 - - Emma:

Är väldigt intresserad av din graviditet och även på hur det kommer bli när lilla Wilma kommit till världen. Har du lust får du gärna lägga till mig på msn eller skriva ett mejl till; Creepyzodiackiller@gmail.com är inte så läskig som det verkar på mejladressen :P
Skulle med vilja ha barn tidigt!

Upp