Vecka 30

Idag har jag ont i huvudet och är trött, så jobbigt. Imorse hade jag också lock för ena örat som inte gick över förens eftermiddagen. Ska ju som sagt till barnmorskan imorgon, ska då fråga varför jag ofta får ont i huvudet nu för tiden. Men ikväll ska jag iallafall gå och lägga mig tidigt och kolla på cirtyakuten.

Det är så himla många som undrat hur jag och Andreas ska bo sen när Wilma kommit. Vi ska troligtvist bo hemma hos Andreas föräldrar, 99% säkert iallafall. Så Wilma kommer få vara med båda föräldrarna lika mycket, vilket är jätte bra. Andreas kommer gå sin sista termin i skolan och jag kommer att vara hemma med Wilma.

Är nu i vecka 30. Det går så himla snabbt. Snart är det min tur att ta hand om en liten=)

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Tävla och vinn en mobil:) Vinner någon av dina kompisar så vinner du också.
http://www.tjejsajten.se/?r=94319
Vecka 30 | |
#1 - - linea:

vad har hänt med andreas blogg?

#2 - - Emelie:

han hade inte tid eller ork att skriva, haha som vanligt (A) Så han tog bort den.

#3 - - Anonym:

KOmmer det inte att bli jobbigt att bo hemms hos honom? :O det skulle jjag tycka var jättejobbigt! Och ville bara säga med att du verkar grymt mogen för din ålder, är inte många 15-åringar som skulle resonera så vettigt.

#4 - - Anonym:

Är lite avundsjuk på dig faktiskt.. Jag och min pojkvän har varit tillsammans i snart 2 år och vi är förlovade.. Och visst skulle det kännas härligt med en söt liten baby, men jag tror jag ska vänta 2,5 år tills jag är 18 och vi är gifta och bor ihop osv.. Känns lite jobbigt att behöva bo hos föräldrarna och inte ha någon utbildning osv.. Du har väl inte ens gått ut grundskolan? Jaja, lycka till, du behöver det!

#5 - - Anonym:

ska du flytta hemifrån?REEEDAN?

#6 - - Anonym:

Har två frågor, kanske har ställt den förut..

Vilket efternamn kommer Wilmna att få, ditt eller Andreas?

Vilka andra namn kommer Wilma att få?

Tack! :]

#7 - - Emma:

Döp barnet till Emma i mellanmn! Haha, det är fint.

Du verkar för övrugt göra ett jättebra jobb med barnet och allt, du verkar hantera det bra :) fortsätt som du gör och bry dig inte om de avundsjuka som skrive massa elakt!!

Upp