vecka 31

Har nästan precis kommit hem ifrån MVC. Blodtrycket såg bra ut men hade dock lite protein i urinet, men det var ingen fara så länge blodtrycket var bra. Ska tillbaka nästa vecka igen för att se. Hjärtljuden var bra och min barnmorska trodde att Wilma låg med huvudet neråt nu. Mitt SF-mått låg på 31cm så magen har alltså växt 1cm sedan förra veckan. Det var iallafall skönt att allt såg bra ut, har inte haft så mycket huvudvärk på senaste tiden heller. Har faktiskt fått sova hela nätter de 3 senaste dagarna, vaknade 1 gång i natt men somnade vidare lika snabbt. Endast 68dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 31    
Kroppen:
Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Så himla gulligt med små bebis fötter, 6cm.

Den här  veckan har vi 3 prov, jag missade 1 utav matte proven idag men ska få göra det imorgon.
Hinner inte skriva så mycket eftersom att jag måste plugga. Ikväll ska jag bara ta det lugnt och kolla på tv.

Vecka 31 | |
#1 - - Malin:

Hejsan! Jag undrar bara om det är ni eller era föräldrar som har betalat för sängen, vagnen, kläderna m.m. Eller har ni fått i present o så?? Lycka till med allt!1 :D

#2 - - Emma:

Hejhej! Tänkte bara säga att jag har en kompis som fick barn när hon var 15år också. Det har hon klarat galant! Även fast hon var ung och ensamstående. Du och din pojkvän kommer klara det galant med att bli föräldrar! MVH / Emma

#3 - - Anonym:

jag hoppas verkligen att du kommer att fortsätta skriva även när hon är född. Det är så roligt att läsa om er!! lycka till med allt!

#4 - - Gingy:

Hallå hallå. Du verkar ha det jobbigt med prov och sånt, men vilken 15-åring har inte det?
Ändå är du så positiv och mycket mognare än dom flesta 15-åringar jag känner.
Önskar dig all lycka i världen med Wilma. Hoppas du och Granis håller ihop livet ut.
Frågade Granis precis om han har några speciella framtidsplaner på jobb. Har du det, sen när du läst gymnasiet och allt som du ska ordna?
Någon idé på vad du kan tänkas jobba som, när Wilma blivit större? :D

Lycka önskar jag dig massor med!

#5 - - Linda:

Du borde maila familybag@hotmail.com
Jag vet att de har något som skulle intressera dig och din nyfödda bebis sen :)
En påse med en massa fina saker till den nyfödda bebisen!

#6 - - Erika:

Jag hittade denna sidan när jag letade efter tofflor på google. Tyckte att dom här var så söta och fina. http://www.mammashop.se/group.asp?group=8&page=1&sub=8 . Du kan väl titta in på den :)

#7 - - Sarah:

Oj redan vecka 31, int elångt kvar nu ju :) vilket är datumet ni har beräknat?

Upp