Vecka 32

Som ni kanske märkte så funkade inte min blogg igår, det gick inte att publicera den. Men nu funkar allt som det ska och inlägget jag skrev igår finns uppe.

Idag har jag varit hos barnmorskan, allt var bra, SF måttet låg på 31-32 och hjärtljuden på 140.
Hon var inte lika säker längre på hur Wilma låg, men hon har iallafall drygt en månad på att vända sig.
Det var svårt att veta hur hon låg då nästan alla kroppsdelar är lika stora vid den här tidpunkten.
Vi bokade även in nya tider och en lite längre tid då Andreas ska vara med. Då ska vi ha en "egen" föräldrautbildning, kolla på lite filmer och prata. Den 27 december klockan 13.00-17.00, rätt så lång tid alltså. På onsdag ska jag och Andreas iväg till huddinge på en förlossningsföreläsning (äntligen).

Idag är det den 27november och det betyder att det är exakt 2 månader kvar tills beräknad förlossning, helt sjukt. Kan inte fatta att tiden går så fort, att jag snart ska få se min Wilma i verkligheten. Det är inte många skolveckor kvar nu heller, vilket också känns konstigt. Jag kommer aldrig mer att gå i den klass jag nu går i och heller aldrig gå i den skolan jag går i. När jag bestämt mig för att börja plugga igen kommer allt se annorlunda ut. 2 månader kommer gå lika snabbt som blixten, det är snart äntligen min tur att träffa mitt barn. Jag längtar.   

Idag är det även  vecka 32.

Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Nu ska jag brodera lite på min fina älg som jag håller på med i syslöjden, haha. Ska ju få slutbetyg i slöjd så vill göra så bra som möjligt ifrån mig. Men de skulle inte sitta fel med en tupplur just nu.

Vecka 32 | |
#1 - - Olivia:

Shit bara 2 månader!!

#2 - - Josefine:

shit 2 månader är ju inget ju :O lycka till med allt

#3 - - Anonym:

jag skulle gärna vilja se en bild på ditt ansikte, vet inte hur du ser ut. :)
Kram

#4 - - Amina:

Först vill jag bara säga grattis!
Du låter så glad och positiv i alla dina inlägg. Men är du inte alls rädd eller ängslig någon gång? De i min bekantskapskräts som varit gravida har alla i något skede av graviditeten kännt sig lite osäkra på hur de kommer att klara sig som förälder.
Kanske jag bara önskar att ni inser att det inte är fel att känna sig ängslig. Det betyder inte att ni inte skulle vara färdiga för er dotter. Man behöver inte alltid vara stark.

Lycka till med allting! Det är roligt at läsa din blogg.

#5 - - TinaW:

Rolig o fin blogg, tack för läsningen!

#6 - - Anonym:

Men om man skaffar barn.. Vill man inte leva ett normalt familjeliv då? Inte bo hemma hos farmor o farfar? Då vill man väl ha en egen lägenhet med sin familj? Har inget emot unga föräldrar men när de inte tänker innan så retar det mig. Om ni nu har råd att skaffa barn så har ni väl råd att bo i lägenhet? Om inte? Ja, då BORDE ni nog vänta med barn. Tänk för fan!!!

#7 - - Emelie:

tack så mycket:) 2 månader kommer gå snabbt.

Vad är det för fel att bo hemma hos sina föräldrar? Visst vi kanske har råd med en egen lägenhet men har valt att inte skaffa en pga olika anledningar. Vi slipper betala en hyra på 4-5 tusen i månaden och kan därför göra annat för dem pengarna. Vad är felet? Att vi väljer att spendera mer pengar på vårat barn istället för att flytta till en egen lägenhet?

#8 - - ellen:

Hej!
starkt av dig att behålla barnet. Läste din blogg för första gången idag, och då bara dagens inlägg.
Tänker inte komma med några beska kommentarer, du har säkert hört dem alla så jag vill bara önska dig lycka till!
Det verkar som om du ser fram emot att få din Vilma, vilket är bra. Av det lilla jag läst verkar du också mogen i det beslut du tagit.
Jag önskar dig allt gott!

ellen

#9 - - mimmi:

Hej, hoppas allt e bra,följer din blogg hela tiden. Undrade bara vad skulle du göra om det blev en pojke?!
Det är väl det samma :)
Man älskar de ändå!

#10 - - Memelie:

Hej! Jag tycker du otroligt modig och stark, Andreas också givetvis. Jag gillar att följa era bloggar men har en fråga (eller vad man nu vill kalla det). Jag skulle vilja att någon tar ett kort på dej så man ser både ansikte och mage. Skulle vara kul och se (=
Lycka till med allt!

#11 - - :):

Jag tkr att bäbisar är såå ssöta :]
kommer du lägga in en bild på Wilma när hon har kommit? :)

#12 - - Virraan:

Tycker det är lite roligt att alla kommentarer fyllda med kalgomål ALLTID är anonyma :P vågar man inte stå för det man tycker, ska man ju egentligen faktiskt bara vara tyst!

Lycka till med den lilla :)

#13 - - Becka:

Hej tjejen! Mysläsning detta :) Jag går in i vecka 32 imorgon. Hoppas allt går jätte bra för er! Vet du kön än? Kramar!

Upp