Vecka 24

Idag var det som sagt en kort skoldag. Jag fick iallafall reda på lite vad jag skulle göra. Ska ha matte en gång per dag, usch. Fast kommer inte ha så långa dagar, börjar 9 och slutar vid 2. Jag ska med få gå en promenad varje dag så det är skönt. Slutade vid 2 idag så när jag kom hem bakade jag lite och så. Fick med se klassfotot i skolan haha fast jag har inte fått hem dom ännu, imorgon kanske. Imorgon har vi nutidsorientering med så då får jag lov att börja 8 iallafall.

Idag har jag varit gravid i 24 veckor.

Vecka 24

Kroppen: Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Jag läste med att det är nu som bebisen är som mest livligast.
"Ett energiknippe. Hoppande och dykande, rullande och sparkande - barnet rör sig mycket. Precis när du har tänkt sova, sätter det igång med sin "gympa". " Jo tack det har man ju märkt, men de är så mysigt.

Det stog med att man skulle vara uppmärksam på tecken som tyder på förtidig födsel
"De vanligaste symptomen är mensliknande kramper, förändring av flytningar, en svag smärta i nedre delen av ryggen, sammandragningar i livmodern, ett tryck på bäckenet (som om barnet trycker sig ner mot det) eller att det vätskar från slidan. Många av de här obehagen, t ex. ont i ryggen och lätta sammandragningar, kan förstås vara bara vanliga besvär som förekommer under en graviditet."

Jag vill iallafall vänta ett par veckor till innan det är dags, åtminstonde tills vecka 37 då det är normalt att föda.
vecka 24 | |
#1 - - Sandra:

Hejsan! Hur gammal är du? Hoppas att allt funkar bra för dig och killen i många år framåt. Tror på dig! Kram

#2 - - Emelie:

tack:) Jag är 15 (91a)

#3 - - moa:

24 veckor känns länge :D
jag önskar dig tusen lycka till! ni lär nog få det skitbra!

#4 - - Julia:

kämpa på

#5 - - Julia:

det skulle vara ett hjärta också, men det syns inte!

#6 - - sanna:

Lycka till :)

#7 - - jag:

Lycka till! :)
Tycker det är så gulligt med småbarn.
Ta hand om er, hälsa Wilma!
Kram

#8 - - Barnbloggare:

Vad mysigt det ska bli när min bebis också börjar sparka! Jag känner bara något litet ibland, men jag är inte säker på att det är bebisen. När kände du första gången, kommer du ihåg vilken vecka det var? kram

#9 - - joy:

åh, min lärare kom på besök idag till skolan, hon kanske ska föda imorgon :) hon har jättestor och fin mage :P

#10 - - Anonym:

Jag har ett par frågor som jag undrar.. Var det planerat att du skulle bli gravid? När du fick reda på det visste du direkt att du ville behålla det?
Lycka till btw!

#11 - - Olivia:

Heej! hur blev klassfotot då,bra?
hade oxå nutidsorientering idag. fattade typ inget :P
har du ont ofta nu eller? ha de bra iaf.
Kramar

#12 - - Josefine:

haha jag hade nutidsorientering idag också och kan säga att man inte fattade ett skit man satt där som ett frågetecken:) Lycka till hälsa wilma

Upp