vecka 37

Äntligen så är det januari, jag har längtat länge nog nu. Jag hinner inte skriva så mycket nu, men jag skriver mera ikväll om hur allt är och så.

Jag är nu i vecka 37, lägger in lite fakta eftersom att jag inte hann det igår.


Vecka 37    
Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.
vecka 37 | |
#1 - - Anonym:

bara 3 veckor kvar! otroligt! :D

#2 - - MOA B:

jag tror ni kommer få det jätte bra! Det kanske låter kosntigt men om du ngn gång behöver prata så kan du adda min msn :)
ha det bäst, du wilma och anderas!
kramar!

#3 - - u :):

Gott nytt År! Snart är det dax.... spännande :)

#4 - - Mathilda:

http://www.gratiskungen.se/gratis/

Här finns gratis blöjprover m.m :) Tänkte bara tipsa dig om det.

#5 - - mandy:

tiden går så himla fort! Jag har läst din blogg (nästan) från början och då tyckte jag att det var evigheter kvar! Men vips så var det Januari och ett nytt år! Hoppas att du får ett toppen år :)!

#6 - - alex:

hur känns det? :)

#7 - - Marcel:

:O:O Du har också annan bakgrund... hur gör man???? läste din pojkväns blogg nämligen :P:P

#8 - - Angel:

Hoppas allt går bra

#9 - - Kenza:

3 veckor kvar nu, lycka tilL!=)

#10 - - Sandra:

Jag är också 15år och gravid och ska också ha mitt första barn nu i januari.. bf 16 januari så det är inte såå långt kvar :) lycka till med Wilma och Andreas och allt annat!

#11 - - Elle:

Jag hoppas du forsätter skriva när Wilma har kommit och berättar att födseln och allt gick bra, för det hoppas jag att den gör!
Lycka till med livet.

#12 - - Tess:

Hej emelie! Har följt din blogg ett tag, men aldrig skrivit någon kommentar. Har framförallt följt bloggen av spänning, för att du vågar. Du håller inte tyst om någonting du är stolt över som generellt i dagens samhälle ses som tabu. Du är cool och måste bara säga det att du känns äldre än vad du är. Mer mogen. Ta det som en komplimang och framförallt, vad du skriver bra tjejen!! Jag önskar dig, Andreas och Wilma ett underbart liv. Var stolt över dig själv och vad du/ni åstadkommit. Ska bli roligt om några veckor då man kan skriva "Grattis till dottern". Ta hand om dig tills dess! //Tess

#13 - - Anna:

Hej jag tycker du är jätte modig som skriver vad du tycker... när jag väntade matilda så vågade inte jag säga något sådant... Men lycka till med förlossningen... Många kramar

#14 - - Anonym:

HIHI

Upp