Lite recept

Har precis bakat och haft mig. Blev vaniljbullar och dumlekakor, såg att jag redan lagt ut recptet på dumlekakor en gång, så länkar till dom också. Super smarriga. Här hittar ni dom -LÄNK-

Vaniljbullar
2 dl gräddmjölk
25 g jäst
75 g margarin
3 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl

Fyllning:
3 dl marsankräm

Pensling och garnering:

Smält smör och strösocker

Värm vätskan till 37 grader och lös upp jästen i lite av den. Rör matfett och socker smidigt i en degburk.
Tillsätt ägget, den lösta jästspadet och restena av degspadet. Arbeta in mjöl till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk till näsab dubbel storlek.

Förbered fyllningen. Kavla ut degen till en stor fyrkantig platta, ta ut runda kakor, ca 9 cm i diametern.
Lägg på en klick fyllning och nyp ihop bullarna till små knyten. Lägg den med skarven nedåt på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa väll. Grädda mitt i ugnen ca 10 min i 200 grader.
Pensla det gräddade bullarna med smält smör och vänd de i strösocker.

Recept | |
#1 - - lina:

FYFAN VA GOTT DET SKA BLI PÅ LÖRDAG!!! :D iiiiiih!

#2 - - Anonym:

det där ser gott ut!

#3 - - hannie:

bravooo!!



Såna som jag behöver recept.

skall testas. tackar! =)

#4 - - caroline:

åh vaniljbullar är så gott tror jag måste ta och baka sånna någon dag

#5 - - REBECCAS:

sånna sockerbullar har jag frysen full med ;D mums!

#6 - - Sara:

Man kan oxå rulla runda bullar(som man gör frallor) sen när dom är precis färdiggräddade så sprutar man in vaniljsåsen med hjälp av en spritser som har en lång, smal spets. Så gräddas inte vaniljsåses oxå.

#7 - - ~Rödebäckaren~:

Det är nog meningen att jag skall göra såna där bullar för jag hittade nämligen ett sånt recept i en gammal Hemmets Journal tidning för en stund sen =)

#8 - - Julia - en ung mamma:

Jag vill göra NU, synd klockan är så mycket.....

#9 - - Martina:

Ser så goda ut!! :)

#10 - - Rebecka Johansson:

denna degen gick ju knappt kavla ut =/ kan ha vart jag som gjort fel =/

Upp