Svaren

Ni var riktigt duktiga på att ställa frågor den här gången:) Behövde endast radera tre stycken, varav en kom från en IP-adress jag haft koll på ett tag och därför alltid raderar. Dom andra tog jag bort för att visa hänsyn till personer som bett mig att inte svara =)

Hur känns det att blogga på MTV? stort?
Det är skit kul, verkligen. Är jätte glad att just jag fick chansen att göra det. För er som inte vet så kan ni även följa mig här http://blog.mtv.se/ungmamma15/

Vad tycker du om malin i din skola?
Jag skulle vara överlycklig om jag fick va kompis med henne, hon verkar va grym !

Haha! Ja du är fett grym Malin. Diggar dig hårt;)

Har du pratat med wilma om att hon ska bli storasyster
Nepp, vi pratar om att hon ska få en kusin.

vad har hänt med christoffer?
Tror han lever?

Va tycker du om att Granis ska bli pappa igen?
Inget. Menar vad ska jag tycka ens? Bra, dåligt, roligt, tråkigt? Jag tycker ingenting, det är inte min ensak.
Det jag bryr mig om är att Wilma har det bra, resten får dom sköta själva.

Tror du att du kommer ha Wilma varannan vecka i framtiden?
Tror? JAG VET. Det jag går igenom nu är pain in the ass. Jag gör det för vår skull, för att vi ska få det så bra som möjligt i framtiden. Det kommer löna sig tillslut, det vet jag. Jag och Wilma klarar allt!

Delar du och din lillasyster rum?

Japp. Dom gångerna jag är hemma dvs.

Vart sover Wilma när hon är hos dig?

Med mig, men då har vi rummet för oss själva.

Vad är det du jobbar med?
Servitris. Inne i globen, på deras evenagemang dom anordnar. Det är skitkul!

Röker du?
Verkligen inte, uscha.

Ville du ha barn när du fick Wilma ?
Hon var inte planerad om vi säger så, men lika älskad för det.

Hur gammal var du egentligen när du fick henne ?
Jag hann fylla 15. Därav namnet ungmamma15.

Var du säker på att din pojkvän var den rätta då ?
Ja, men jag tar aldrig saker förgivet längre. Det är då man blir sårad.

Är de kul att gosa med barn?
Kul? Mysigt däremot. Speciellt när man verkligen känner att det är ens eget barn och ingen annans. Känslan är oslagbar.

Dricker du mycket ? (ut och super)
Nej, nästan aldrig. Så nej rykten om att jag lämnar Wilma hemma på helger och går ut är inte sanna, fick ni svar på den frågan också;) Jag går nästan bara ut vi speciella tillfällen, födelsedagar och så, har hänt att jag gått ut på en vardag, dock ytterst sällan.

Beskriv dg själv som mamma med ETT ord? ;)
Haha jag vet inte? Den ska Wilma få svara på när hon blir äldre, frågar jag nu kommer hon säga att jag är bäst, snygg och snäll.

Hur ser dina framtidplaner ut? Vart vill du bo? jobba med? fler barn? allt :)
Jag har många framtidplaner. Prio nummer ett är iallafall att kämpa och bli klar med skolan, även fast det är jobbigt just nu, med Wilma, jag saknar henne (såklart). Försöker se positiv och tänka "bara ett och ett halvt år kvar nu" "har klarat halva redan". Efter skolan vill jag ha ett jobb så fort som möjligt, helst direkt, så att jag kan få ihop en ekonomi. När grunden är klar ska jag leta lägenhet. Var beror på vart Andreas ska bo, bor han kvar i Nynäshamn så har jag bestämt mig för att försöka flytta dit. Trots att det är en bit från stan och jag lär få jobb inne i stan så gör jag det för att vi ska kunna dela upp veckorna med Wilma på ett bättre sätt. Det funkar inte att ena bor på andra sidan stan, så vitt ingen vill bli "helg förälder", hon kan inte pendla mellan olika dagis. Jag totall vägrar att ha henne bara på helger, det är jobbigt nog redan nu. Men som sagt, jag gör det för oss.
När det gäller jobb så lär jag fortsätta inom restaurang branchen, iallafall ett tag till. Även fast jag nu faktiskt kan erkänna att jag undrar varför jag valde just detta yrke? Mycket jobb, ja! Dålig lön, ja! Men det är ändå på något sätt väldigt skoj. Om några år vill jag plugga, vet inte riktigt vad än, men något blir det förhoppningsvist. Fler barn blir det senare, inte nu. Och så vill jag leva liiiiiiiivet :)

Skulle du peppa en 16-årig tjej som nyss fått ett plus på stickan att behålla barnet?
Jag skulle aldrig rekomendera något att skaffa barn i den ålder, men heller aldrig säg till någon "DU SKA GÖRA ABORT". Tycker att man ska känna efter själv om man är redo och verkligen tänka efter, be om råd men aldrig låta någon annan trycka ner en.


Frågor | |
#1 - - Anonym:

tråkigt att man inte får reda på dom andra"gossip" frågorna =

#2 - - Anonym:

har andreas lagt ner sin blogg nu?

han har ju pratat om det ett tag och nu är den låst.

#3 - - Anonym:

du verkar bitter över att A ska bli pappa igen.

#4 - - Stina På Min bebis:

Hej Hej, missa inte julklappstävlingen där du kan vinna leksaker för upp till 2000 kronor på minbebis.com! Flera vinnare så ta chansen.

Gör ett inlägg i din blogg och kommentera sedan i min blogghttp://minbebis.com/blogg/stina/vinn-leksaker-for-2000-kr-med-din-blogg///Stina#5 - - Jimena:

"Har du pratat med wilma om att hon ska bli storasyster

Nepp, vi pratar om att hon ska få en kusin.Va tycker du om att Granis ska bli pappa igen?

Inget. Menar vad ska jag tycka ens? Bra, dåligt, roligt, tråkigt? Jag tycker ingenting, det är inte min ensak.

Det jag bryr mig om är att Wilma har det bra, resten får dom sköta själva."vilka JÄVLA svar rent ut sagt.

vare sig du vill d elr inte så komr din dotter få en lillebror och du som hennes mor kan hjälpa henne att förstå den rollen hon komr få! ska hon bara ha lillebror när hon e hos sin far o hemma hos dig så har hon inga syskon utan bara kusin?!?! lika bra att hon tillbringar mestadels av tiden med sin far så att hon kan få en sund och kärleksfull relation till sitt nya syskon.den stora frågan e nog om hon komr vara "mer syster" till barnen som komr ur din mage än de barn som andreas får i framtiden. helt sjukt säger jag bara, kallare hjärta får man leta efter.

#6 - - Katinka på www.farmorsbloggen.se:

Jag tycker du är så otroligt stark och modig och beundransvärd. Och MOGEN!;-) Jag har följt dig ganska länge och sett hur du har vuxit. Nu märks det ju också att du bara rycker på axlarna och ger svar på tal när du får taskiga frågor, de rinner av dig. Bra jobbat! Fina svar ger du också på frågorna. Många kramar från nya grannen på Allt för Föräldrar! (Hoppas verkligen du stannar kvar där!)

#7 - - Marlene:

Har du pratat med wilma om att hon ska bli storasyster

Nepp, vi pratar om att hon ska få en kusin.Ska hon få en kusin också, eller är det Andreas barn ni pratar om? I så fall tycker jag det är lite lågt att säga att det är en kusin när det faktiskt ÄR ett halvsyskon. Varför säger du så, om det nu inte är så att hon OCKSÅ ska få en kusin?

#8 - - Anonym:

Märkligt att du är så bitter på att Wilma ska bli storasyter.

Att du inte är glad att Granis går vidare.

Ditt val var ju att lämna honom!

Denize är en bra styv mor till ditt lilla troll,

var mogen nog och inse ,medge och erkänna det.

Fortsätt kämpa på med din skola och allt!Keep up the good work.

Du kommer alltid vara dn viktigaste i W liv.

Mamma är alltig mamma!!

#9 - - Tyra:

Undra vilka det är som är bittra här egentligen? Bara för Emelie skriver att hon inte pratat med Wilma om att hon ska få ett syskon så behöver hon inte vara bitter över det. Det är inte hennes jobb att berätta för Wilma att hon ska få ett syskon, Andreas SKA göra det. Självklart så kommer Wilma fråga Emelie om syskonet och då kan hon svara, men hon har ingen skyldighet att prata om någon annans barn med Wilma.

Dessutom om jag har förståt det hela rätt så pratar Wilma inte om att hon ska få ett syskon än, hon förstår inte vad det innebär. Så varför pusha på? Låt henne lära sig i sin egen takt, jag kan slå vad om att Wilma kommer förstå att hon har ett syskon senare.#10 - - Rebecka:

Om det nu är så att du skulle vara bitter så förstår jag dig helt, med tanke på Wilma. Hur ska hon känna trygghet nu? Hon träffar sin mamma på helgerna och har kanske sett pappa som en trygghet (självklart dig också Emelie), men nu ska pappa helt plötsligt få ett till barn att ta hand om. Wilma är fortfarande liten och har inte haft sin mamma och pappa där hela tiden, hon har pendlat nästa hela sitt "långa" liv redan. Jag säger det här för att jag själv varit med om det, mina föräldrar separerade när jag var 1½ år och jag fick börja pendla mellan dom hela tiden. Det kanske funkar nu när hon är liten men när hon blir äldre och förstår kommer hon undra varför ville mamma inte vara med mig mer? varför skaffade pappa ett barn till så fort när jag behövde honom som mest? varför är jag den som blev utanför?Nu vet jag att du Emelie vill ha Wilma mer, men hon kommer kanske inte förstå det och känna sig bortglömd. Och hon kommer säkert fråga hennes pappa varför han inte kan ägna så mycket tid åt henne längre och varför bebisen får mer uppmärksamhet. Jag vet att båda ni älskar Wilma och gör vad som helst för henne, men hon är liten och förstår inte. Själv tycker jag att det är synd att hennes pappa skaffade barn igen så tidigt, man tycker att han borde lärt sig något från innan. Och nu när inte ens det förhållandet fungerade, det är därför man inte skaffar barn med varandra efter bara några månader. Man kan vara hur kär som helst men på så kort tid kan vad som helst hända.Jag hoppas och vet Emelie att du är en bra mamma för Wilma, men för guds skull försök att fixa så att du kan träffa henne mer, finns det inget sätt? Så att hon kan känna tryggheten hela tiden. Om jag förståt rätt igen så bor hon med farföräldrarna också? Och hur kul är det om hon helt plötsligt börjar ty sig till dom istället, nu när pappa ska ha ett till barn. Ta inget att det jag skrivit som elakt, för jag menar bara väll och tänker på lilla Wilma som inte förstår.

#11 - - Marlene:

Aha okej, bra det. Man tolkar det lite fel när hon också ska få ett syskon.Ha det bra! :)

#12 - - Carolin:

Bra frågor som du fått..

Och kanon svar!

Jag kan bara säga att det kommer alltid att finnas lättare och svårare tider..Själv var jag helgförälder ett tag tidigare då jag flyttade ifrån barnens hemstad och jobbade 15 timmars dagar på restaurang.

Jag älskar yrket och ja lönen är inte den bästa men det är värt det när man ser nöjda och glada kunder.

Och lönen som rullar in.Håll dig till yrket om du tycker att det är kul.

Det finns alltid chans att få det bättre..Jag håller alla fingrar och tår för att det kommer lösa sig för er.!Du gör ett grymt jobb med tösen.!Kram.!

#13 - - fian:

förlåt mig, men menar du seriöst att du valt att kalla wilmas halvsyskon för kusin? Det är andreas barn lika mycket som wilma är. Alltså kommer dem att bli syskon oavsett vad du vill, varför väljer du inte att tala om det för wilma?

Upp