Fem steg bak två steg fram

Nu sitter jag på Idun, aktivetshuset. Samlade mod och tog mig hit. Kännet mig dock rätt ensam men det tar väl en tid att komma in i "gänget". Sist jag var här pratade jag ju med i stort sett och hade funderingarna på att köpa katt av en här. Jag inser nog att jag var hypoman som sen skulle gå in i en depression. Nu är jag iallafall här och dricker kaffe, fem spänn istället för femtiofyra på espresso house, hehe. Jag har även varit och hämtat mediciner hos sjuksköterskan, vi pratade lite och jag berättade om vad jag känner inför gruppsamtalen. Kan inte skriva om det pga sekretess lagen men jag ska iallafall fortsätta. 
 
Jag blev utskriven igår och klarade till och med av att ta tåget hem själv. Jag har varit lite rädd för det eftersom jag en gång blev helt borta och S föräldrar fick komma och hämta mig i Södertälje, där jag hamnade av någon anledning. Men det gick bra den här gången och jag får se det som något positivt. Det känns bra att vara hemma. Jag har fått förklarat för mig att det som händer ibland inte är farligt utan jag ska försöka göra alla övingar som jag fått, bland annat att försöka kontrollera andningen. Men det är såklart läskigt när det händer eftersom man får en så stark rädsla över att man håller på att dö. Jag hoppas såklart att det var sista gången det hände men får ändå vara beredd på att det inte är så. Det gäller att inte bli rädd och tappa kontrollen helt som jag har gjort senaste gångerna. Lite lustigt är det iallafall, när jag blir av med "förvirringen" så börjar dom här kramperna istället. Jag blir fan inte klok.
 
Vet inte om jag ska äta lunch här eller inte, har paket att hämta ut. Dom har kommit till posten på andra sidan stan typ. Jag är snart klar med alla julklappar, det känns bra att vara ut i god tid, slippa stressa sista dagarna innan julafton. Svårast är nog Wilma, hon har blivit för stor för leksaker och det är svårt att hitta något som passar henne.  Det kommer kännas tomt utan stora barnen iår. Kommer nog aldrig vänja mig vid att dom är borta varannan jul. Vi ska iallafall bara ta det lugnt hemma. Alva ser fram emot jultomten och paket, även fast hon är lite rädd. Mest av allt längtar hon över att få en docka, så det måste hon såklart få. Vi gick i leksaksaffären och hon pekade typ på exakt allt som hon villhöver.  
 
Nu ska jag försöka vara lite social här :)
 
 Hittade inte glasögonen idag så fick bli linser, känns ovant. Orkade till och med sminka mig idag, inte varje dag men det gäller att ta vara på tillfället. Det är svinigt halt ute, jag ramlade direkt utanför grinden, tur att ingen såg 🤣
 
 
2018 | |
#1 - - ulrika:

hej Emelie,
jag hade gärna velat skriva till dig angående mina erfarenheter. Har skrivit min mejladress i fältet, men annars kanske du kan skriva din? kram.

Svar: Hej ! Jag slänger iväg ett mail till dig :) kram
Emelie Forsberg

Upp