Ny diagnos?

Det vart en till sväng in till akuten igår.. När man väl håller på så kan man lika gärna fortsätta. Nej men jag tappade verklighetsuppfattningen helt och pratade osammanhängande, precis så som jag får ibland. Jag har iallafall fått en möjlig diagnos, Dissociation. 
Kopierar en kort beskrivning från Wikipedia om vad det innebär.
 
"Dissociation beskriver ett psykologiskttillstånd där en individ i någon grad eller aspekt avskärmar sig från sina upplevelser. Det kan ske genom att individen hanterar konflikter eller påfrestningar genom mentalt undvikande som manifesterar sig i ett sammanbrott av vanligtvis integrerade funktioner som mental närvaro, medvetandeminneperception och motorik. Svår dissociation är dels ett symtom vid akut stressreaktiondissociativa störningarborderline personlighetsstörning eller posttraumatisk stress, dels ett tecken på en mer permanent psykisk störning. Dissociation i form av depersonalisation kan förutom vid tidigare nämnda fall även förekomma vid drogmissbrukepilepsi eller schizofren"
 
Det är nästan så att jag hoppas på att det är det här jag lider av. Så himla svårt att veta och det är första gången en läkare har kommit fram till det här. Jag har gjort alla möjliga utredningar som inte visat något så det är rätt troligt att det handlar om dissociation. Det är något man kan bli av med också så det är bara jobba på och fortsätta hoppas. Någon dag kanske det kan vara min tur.
 
Idag har vi för det mesta bara varit hemma, käkat ute för att slippa laga mat. Kvällen kommer sluta tidigt ikväll. Trevlig lördag! 
 
Wilma 3 år | |
#1 - - Isabella:

Jag hade faktiskt uppe den texten när jag läste ditt förra inlägg och tänkte kopiera länken och posta den i kommentarerna. Men jag raderade den delen, ville inte posta något som kanske inte stämde och du kanske hade börjat googla efter något som du kanske inte ens led av. Men min kompis som jag nämnde i min förra kommentar (på ditt tidigare inlägg) lider av just den diagnosen.

Svar: Ja det är konstigt att ingen kommit fram till det tidigare tycker jag. Så många gånger jag åkt in och ut nu:(
Emelie Forsberg

Upp