En del av mig.

Det här inlägget skrevs egentligen igår natt, men internet dog och jag kunde inte publicerad det. Som tur var hade jag sparat det i utkast. Varning för väldigt lång text.

Egentligen har jag ingen lust att skriva blogg alls, men jag gör det endå. Idag är det en sådan dag då allt bara känns helt värdelöst, och jag har inte lust med någonting alls. Jag vet inte om det beror på att Andreas är borta, för jag saknar honom enormt mycket. Det har varit några dagar då jag bara känt att allt blir fel och ingenting duger, att jag gör fel. Ibland när jag läser vissa kommentarer jag får kan jag känna att "jaha det kanske är så det ska vara", men jag blir så arg på mig själv eftersom att jag egentligen vet att det är jag som vet vad som är bäst för Wilma, ingen annan. Det är faktiskt svårt att bara strunta i alla elaka kommentarer man får, men jag försöker, det gör jag verkligen. Jag blir så otroligt glad när jag får höra att många av er tycker jag gör ett kanon bra jobb med Wilma och att jag verkar så stark som klarar av mammarollen i så ung ålder, det värmer. Ni som läser känner inte mig och vet inte hur jag är som person, det enda ni egentligen vet om mig är att jag är en ung mamma till Wilma som skriver blogg. Ni vet nästan ingenting om hur jag var som person innan jag fick Wilma, och innan jag träffade Andreas. 
Jag tycker att det är tråkigt, men jag har inte känt jag velat skriva om sånt. Just nu känner jag för att skriva ner allt sånt, jag har fått så pass många läsare som egentligen inte vet någonting om mig men som så gärna vill veta.

Jag har alltid varit en väldigt blyg person som gärna inte står i centrum eller ställer till problem.
Som liten har jag haft problem i skolan med att tala högt och berätta hur jag vill ha det, vilket också finns kvar nu. Oftas så håller jag bara med om saker som jag kanske egentligen inte tycker, bara för att slippa disskutera. Det här låter säkert hel skumt nu eftersom att jag i bloggen då och då disskuterar om saker jag tycker är fel med mera, men efter varje sånt inlägg tänker jag "varför vågar jag inte säga vad jag tycker i verkligen också, varför är det inte lika lätt för mig att prata som att skriva?"  och känner mig dum att jag ens skrev ett inlägg när jag vet att jag aldrig skulle säga det öga mot öga. Jag vet inte själv varför det är så, men jag är rädd för att göra fel och att folk ska skratta åt mig. Även fast jag vet att någon aldrig skulle göra det, för alla gör bort sig någon gång och det är helt normalt. Men ändå har jag en sån otrolig fobi för att säga vad jag vill och tycker, jag kan bara inte, det tar stopp.
När jag träffar nya människor är jag verkligen inte den som börjar prata om vad som helst, som att jag känt personen i hela livet. Jag måste känna att jag kan lita på personen jag pratar med och ibland kan jag kanske uppfattas som otrevlig och tråkig på grund utav att jag inte säger så mycket. Men jag vill så gärna, det är bara det att jag inte vågar ta steget och helt enkelt bara prata. Nu kanske det låter som att jag aldrig pratar, men så är det inte riktigt heller. Ni som känner mig vet att jag också kan pratar hur mycket som helst och faktiskt säga vad jag tycker, utan att vara rädd för att säga/göra fel. Och när jag väl lär känna nya människor så kan jag prata hur mycket som helst. Men som sagt jag har väldigt svårt för att prata med vissa människor och berätta saker.
Här i bloggen kan jag i stort sätt nästan skriva om vad som helst och berätta vad jag tycker, vissa av er kanske tycker att det är fel eftersom att jag inte skulle disskutera om det i verkligheten, men ja, då får ni tycka så. För att när jag skriver mår jag bra utav att få berätta saker.

När jag träffade Andreas var jag aldrig blyg, det klickade för oss direkt. Det var som att vi faktiskt var gjorda för varandra, jag kände att jag kunde lita på den här killen. Och nu nästan två år efter att vi träffas för första gången kan jag berätta allt för honom. Han är min självfrände, en som jag kan berätta allt för. Jag älskar honom och det är han jag vill leva resten av mitt liv med.

När jag blev gravid var det en av de första gången jag faktiskt vågade säga ifrån, och berätta vad jag själv ville. Jag ville verkligen behålla Wilma och kämpade för att våga göra som jag själv vill. Det var då jag förstod att jag var tvungen att våga, annars skulle mitt liv vara som att det var alla andra som levde det åt mig. Jag kämpade för att stå emot vad alla andra sa och tyckte, nu var det här mitt eget beslut och jag skulle klara det. Och det gjorde jag. Nu drygt ett år senare har jag en dotter som jag älskar mer än allt annat här i världen. Hon får mig att våga stå på mig och visa vem jag egentligen är, hon får mig att leva. Tiden då jag var gravid förändrades jag otroligt mycket, vilket också andra märkte. Alla glädjes med mig, dom såg att jag mådde bra och var glad över det här. Jag var som en helt ny person. Fortfarande väldigt blyg men en tjej som vågade mer.

Okej nu känner jag för att ta en paus, jag skriver nog mera om det här någon annan dag. Klockan är mitt i natten och jag behöver sova. Ursäktar om det är mycket stavfel och annat slarv.
Vem är jag? | |
#1 - - Heidi:

Jag fick tårar i ögonen då jag läste detta inlägg!! Du skriver jättefint om hur du tänker och känner! Du är en mycket mogen person tycker jag. Du tar ansvar för och sköter Wilma på bästa tänkbara sätt!! Du är den absolut bästa mamma hon kan ha! Du har ett tungt (?) år framför dig då Andreas är borta, men du fixar det. Det är jag säker på. Det jag inte kan förstå är att människor ALLTID måste lägge sig i angelägenheter som inte rör dem. Visst man får ha åsikter, men man kan framföra dem på ett vänligt sätt. DU är Wilmas mamma, DU vet vad som är bäst för henne och DU tar hand om henne till 100%.
Sköt om dej och din familj!! Många kramar från en 30+ mamma som följt med din blogg länge!!

#2 - - Anna:

Hej! Om du får många jobbiga kommentarer kan du ju skippa kommentatorsfunktionen helt, eller ha en sån inställning att du godkänner alla innan de syns på bloggen. Och tänk på att folk som skriver taskigt är losers som inte har ngt bättre för sig än att skriva elaka kommentarer.

#3 - - Mööj:

Ja förstår vad du menar! Vi kan inte veta vem och hur du är! Och de är inget fel och vara blyg! Själv har ja jättesvårt o prata högt på lektionerna införhela klassen men sen på rasterna kan ja prata me alla i klassen fast inte inför alla sammtidigt!
Men de va jätte bra att du tog ett sånt beslut och stod på dig och värkligen kämpade för Wilma! :D

#4 - - Tina:

Måste bara säga att jag hoppas du vet att folk som säger att det är ansvarslöst att skaffa barn i en sån tidig ålder har helt fel. Att behålla barnet när man vet att man klarar av det, det om något är att ta ansvar för sina handlingar.

#5 - - Annie:

Bravo tjejen!
Bravo för att du är så stark, och bravo för ditt inlägg. Jag, en 30-årig, nybliven mamma,
har följt din blogg länge och jag håller på dig och din familj. Stå på dig och var stolt.

#6 - - felicia:

då på dig som du planerar att göra så vet jag att allt kommer funka :D

#7 - - Emelie (inte bloggaren Emelie):

Jag känner igen mig i det du skriver, om att inte inte väga säga vad man tycker, men däremot våga skriva. Vi får lära oss att säga vad vi tycker och tänker, så ska vi båda se att det kommer att gå lättare efter ett tag. O du har ju som sagt märkt att det lönar sig att säga vad man tycker. Du fick en underbart söt dotter =) Stå på dig Emelie, du är vädefull! /Kram från din namne Emelie

#8 - - sarah:

läst din blogg från början och jag har bara en sak att säga. Du är en grymt stark person och jag vet att du kommer klara alla motgångar livet kommer ge. Ha ett underbart liv med wilma och andreas. Ni fixar allt bara ni gör det tillsammans.

#9 - - my:

Anna - då får hon ju ändå läsa kommentarerna :P
Ville bara säga som alla andra att jag är såå imponerad av dig OCH faktiskt lite avundsjuk! för du verkar ha ett sånt bra liv nu med en underbar pojkvän och ett underbart barn! Ta vara på dom och skit i vad alla andra säger huvudsaken är ju att du är lycklig :)

#10 - - Anonym:

Intressant att läsa om dig:) Kom ihåg att det är du som är huvudpersonen i ditt liv och låt ingen bestämma åt dig!

#11 - - Kajsa:

Skit i alla andra som säger dåliga saker.
Att dom är avundsjuka.. sure, endel kan vara det. Du visar gång på gång att du är en bra mamma. Annars skulle inte Wilma vara så lycklig, right?
Kanske har ågot med de som kommenterar elakt och deras föräldrar, som kanske inte var så bra, och behöver klaga på andra. Man får en bild av dig här när du skriver din blogg. Många många avgudar dig och tycker du är en otroligt stark person. Det är du, jag beundrar dig. Wilma är en lycklig unge, det syns. Verkligen. Du sköter ett otroligt bra jobb. Din blogg inspirerar mig och jag + många andra skulle bli väldigt besvikna om du slutade blogga pga alla kommentarer. Visst, folk har åsikter. Självklart får dom ha det.
Men en "åsikt" som "du sköter inte ditt barn bra, du är för ung" osv. tycker jag är så onödig. Att någon säger att man är en dålig förälder måste vara jobbigt. Eftersom det är ett så känsligt ämne. Att säga till någon att denne inte kan sköta sitt eget barn. Men du vet själv vad som är bäst för Wilma. Jag också.
Och det är du och Andreas.

#12 - - Sofia:

Det var väldigt bra skrivet. Roligt att få veta lite mer om vem den ungamamman är. Uppskattade det här inlägget...:)

#13 - - Jennie:

Å så fint skrivet! Du är så otroligt stark och låt aldrig någonsin någon trycka ner dig! För du är så jävla mycket bättre än alla loosers som skriver onödiga och sårande saker till dig!
Kan du inte fixa så att du spärrar alla ip-adresser som skriver onödiga saker till dig? Jag vet att kenza har gjort så, du kan ju alltid fråga henne? :)
LYCKA TILL!

#14 - - Tessan:

Det var inget slarv där inte :) Det var verkligen starkt av dig att skriva det där :) Sådär är jag också, många ggr har jag behövt säga i från på skarpen, men ut kommer bara "mm jaa" iallafall. Dom i min närmaste omgivning har sagt åt mig att tuffa på mig, men det går bara inte! Man måste bearbeta sig själv först, inte låta andra göra det åt en... En del vågar, andra inte, man är olika! :)

#15 - - Erica:

Emelie, du är en helt fantastisk mamma och Wilma kunde inte ha fått det bättre. Själv är jag tio år äldre än vad du är, men i rollen som mamma är jag lika ny som du. Att bli förälder är att lära sig nya saker och få nya erfarenheter när än i livet man får barn.
Jag känner så igen mig i det du skriver om din rädsla och blyghet. Jag har känt likadant i många år, men när jag slutade tänka om mig själv som tyst och blyg så blev allting bättre. Tankens kraft är stark och med hjälp av den kan man ändra på mycket. Jag är numera inte rädd för att säga konstiga saker eller göra fel.
Kram till dig och din familj!

#16 - - Hanna:

Jag beundrar dig verkligen. Jag tycker det var riktigt bra gjort att du hade kvar Wilma eftersom du villa det. Och Alla som kommer med dumma kommentarer blir jag så irriterade på. Och om dom tycker att du är en dålig mamma eller så, blir mamma inte bättre för att folk går och berättar hur dåligt dom tycker det är. Åh, jag blir irriterade på er. Jag tycker du gör ett TOPPEN jobb med Wilma, av det jag fått läsa. Och det är du som vet vad som är bäst för Wilma, för du är hennes mamma. Lycka till!

#17 - - Anna:

Jag tycker att du verkar vara en toppenmamma och gör ett jäätebra jobb med Wilma. Och det är du som vet vad som är bäst för henne och tycker att det är löjligt att folk orkar att hålla på att klaga på hur du tar hand om DITT barn. Lycka till med allt! /Anna

#18 - - Anonym:

jättefint skrivet! roligt att få ett humm om vem du egentligen är. det var personligt, ärligt och roligt att läsa. Wilma ska vara glad som har dig!

#19 - - sanna:

Håller med alla, jättebra skrivet! Sen kan jag säga att jag är precis likadan som du vad gäller kontakten med människor. Jag är inte den som börjar prata och bara pratar på om dittodatt. Jag måste känna vad det är för slags människa först. Fast jag tror att det kan vara ganska bra att vara så. Jag har världens bästa kompisar, underbar pojkvän och en fin familj. Jag tror att dem vet och uppskattar att jag är en rätt lugn person (med galna sidor såklart ;)) som inte accepterar vem-som-helst i mitt liv.
Tycker också att du är jätteduktig med Wilma, tror absolut att du vet vad som är bäst för henne. Hon är ju också så hilma söt så man..dör :) Stå på dig, det kommer gå bra för dig/er :)

#20 - - Sandra:

Måste bara säga att det inte är något negativt att inte kunna prata om allt med en helt ny människa man träffar. Att kunna lita på folk är en fördel & det är så man hittar sina RIKTIGA vänner. :)

#21 - - en trogen läsare:

när jag tipsar människor om din blogg säger jag såhär till dom "det är en tjej som fick barn när hon var 15. Nu är hon 16 år och jag har aldrig stött på en mognare 16-åring, börja läs den bloggen". Du verkar vara en superbra mamma och när jag har läst kommentarer som människor har skrivit till dig, som inte är särskilt fina ord, så blir jag rent ut sagt arg! Tycker aldrig att du har gjort något fel med Wilma! Det är ju DU som är hennes mamma och inte dom;) Fortsätt precis som du gör! Många kramar

#22 - - ERICA:

den där texten var jättefin, den var skriven med sådan kärlek och värme kändes det som. det var intressant att läsa, kul att du delar med dig! klart man inte vill ta åt sig av elaka kommentarer men jag kan ändå förstå i ditt läga när andra ger dom åt dig, klart man tänker att dom kanske har rätt .. även fast man vet att det inte är så. Om du fattar vad jag menar. Du har verkligen gjort ett jättebra jobb och man märker ju att du har en glad & kry unge! du vet vad som är bäst för henne och det är du som kör på det som känns bäst för din egna dotter. Det är DIN dotter och ingen annans. Som du skrev känner ingen bloggare varken dig eller wilma så hur skulle en bloggare någonsin kunna veta vad som är bättre och sämre för wilma? det är ju sjukt! FORTSÄTT PRECIS SOM DU GÖR är allt jag vill säga. Du gör verkligen ett toppenjobb som mamma och är verkligen helt beundransvärd!

#23 - - Hilma:

Jag tycker att du och Andreas är jätteduktiga som tar så bra hand om Wilma och du skall inte bry dig om vad andra säger om att du valde att behålla Wilma. Det var ditt val och kände du att du gjorde rätt att behålla henne så gjorde du helt rätt. Jag hejar på dig och tycker att du är en jätteduktig mamma. Jag är inte den personen som håller tyst om jag tycker att något är fel utan säger då direkt vad jag tycker. Men jag kan förstå precis vad du menar när man t.ex. träffar nya personer så är man jätterädd att man kanske skall säga fel eller vad folk skall tycka om en. Även fast jag kanske alltid kan säga vad jag tycker om skolans färgval i cafét eller liknande så är jag inte heller den som alltid kräver att få stå i centrum i kompiskretsen även fast jag mer en gärna pratar. Jag vet att det är lätt att säga "skit i kommentarerna" men jag kan förstå att även fast man verkligen försöker att inte påverkas av dem så gör man det omedvetet. Men jag tycker att du skall fortsätta att kämpa på, Goo Girl!

#24 - - Sara:

Jag är lika blyg som dig, och känner igen mig i det du skriver om hur du blir runt nya männsikor. Huvudsaken är att du är en bra mamma till Wilma, OCH DET ÄR DU VERKLIGEN!! Hon kunde inte ha fått en bättre Mamma, Du är stark Emelie, det det ser jag upp till dig för! Tänk om man ändå kunde få ha dig som vän! Ge Wilma en kram från mig! och en till dig också! KRAM!

#25 - - Trogen läsare.:

Åh vad fint skrivet. Jag tycker verkligen du är stark som berättar om det här du skrivit. Du och Andreas är verkligen TOPPEN FÖRÄLDRAR till Wilma!! Stå på dig och fortsätt som du gör, och skit i alla elaka kommentarer, det är svårt men försök. Ni är jätteduktiga. Kram

#26 - - Frida:

Har följt din blogg, och läst nästan varenda inlägg förutom på senaste tiden då jag jobbat nästan varenda tag o inte haft tid. Men jag tycker det är starkt av dej att vara så ung och ha barn, för ja, som du har skrivit så kan jag tänka mej att man får många blickar på sej. Men sen undrar jag, när du blev gravid, va sa dina föräldrar och Andreas om att du ville behålla Wilma? Lycka till i fortsättningen!

#27 - - Sabina:

Stå på dig, jag tycker att du är en starkt person som är så ung och tar din roll som mamma så seriöst. Du och andreas ska vara stolta över er själva och er dotter =)

#28 - - Myh:

Den där texten var verkligen jättefin. Förstår precis hur du menar med blygheten o det där. Jag tycker inte att det är fel att du skriver vissa inlägg utan att våga säga det ögatillöga, men, jag tror att dom som skriver så många negativa kommentarer, skulle aldrig någonsin våga säga det till dig rakt i ansiktet. Dom skulle nog skämmas alldeles för mycket. Wilma kunde verkligen inte haft det bättre, du verkar vara en sån supermamma. Du gör ett väldigt stort o bra jobb. Jag har 2 kompisar som har varit gravida, men dom gjorde abort, dom var i din ålder. Men det var kanske bäst så för dom, för dom kan verkligen INTE ta ansvar osv. Men det kan ju du, du gör verkligen en toppenjobb :)! Keep it on girl, u rock :).

#29 - - Marie:

verkligen kul att du vågar stå på dig, om du inte hade sagt att du var en blyg person så hade jag aldrig fattat det. för här på´bloggen skriver du verkligen bra och det märks inte alls att du är blyg :D och det ska du ta possetivt! kämpa vidare, Wilma verkar ju må galant!

#30 - - Nadja:

WOW

#31 - - Anonym:

jag tycker det är synd att jag inte är kompis med dig, eftersom du är så otroligt lik mig, + att lilla wilma blir man ju så suger på att träffa :D

#32 - - virre:

Jätte bra skrivit av dig!
Nu förstår man lite mer hur du är. Tex varför du inte vill lägga ut bilder på dig själv. Det är helt ok och du gör som du vill. Sedan skulle det ju alltid vara kul och se en bild på en person som man beundrar så mycket och verkar så bra!! *Du är omtyckt Emelie*

#33 - - Lisa:

du är skitbra Emelie. tänk vilken tur att du vågade stå emot vad alla andra sa, annars hade ni inte haft er lilla Wilma där idag. hon är ju så himla söt att man inte kan sluta titta på henne.
ha det så bra!

#34 - - Emelie:

Bra skrivet, Emelie. Jag tycker du är otroligt duktig som klarar av din lilla dotter, jag är bara ett år yngre än du och vet inte alls om jag skulle klara samma ansvar, men jag antar att allting går om man bara anstränger sig. Du och Andreas verkar vara riktigt duktiga föräldrar, och jag tror att Wilma kommer ha det jättebra hos er. Ålder är bara en siffra.
Jag känner nästan till 100% igen mig i det du skriver om att vara blyg och lite osäker. Därför beundrar jag dig nu nästan ännu mer, eftersom du vågade stå emot alla när det gäller Wilma.
Du verkar ha en underbar dotter Emelie! Och, även om det är svårt, försök stå emot alla kommentarer. Det är sådana som du som kan vara bra förebilder för tjejer i samma ålder och yngre.
Kramar!

#35 - - sara:

Du är verkligen beundransvärd!

#36 - - Sara:

Jag känner igen mig precis som du berättar i denna bloggen. Exakt likadan känner jag mig.Du är stark Emelie, har du klarat allt hittils så klarar du resten också kan jag lova dig ! <3

#37 - - Emma:

Du verkar vara en kanon mamma till Wilma & jag beundrar verkligen dig! Jag förstår precis vad du menar, jag har själv en dotter som är född 22 januari iår (hade BF 27 jan som du) & den kärlek ens barn ger är OBESKRIVBART! You go girl!

#38 - - sandra:

Bra skrivet, jag tycker du tar hand om Wilma på ett utmärkt sätt =)

#39 - - Madde:

Jag känner igen mig i det du säger, har också liknande fobier. Men man blir bara starkare och starkare och klarar mer och mer! Din dotter är jättesöt och du verkar vara en jättebra mamma :)

#40 - - nathalie:

fin text, det är bra att du står på dig och att du skriver sanningen, det kanske får folk att börja respektera dig mera, även om det bara är internet. men! din grammatik och stavning...under all kritik.

#41 - - beatrice:

Jag vet inte vad jag ska skriva, men måste kommentera! Själv tror jag inte att Wilma kunde få en mycket bättre mamma än vad hon har fått. Jag tycker du är en otroligt stark 15åring, som kommer bli ännu starkare med tiden. LYCKA TILL :)

#42 - - Cecilia:

Vad otroligt fint du skriver! Jag kan precis förstå hur det känns för dig. Det var väldigt starkt av dig att behålla Wilma och du har ju klarat det utmärkt!! hon verkar vara världens goaste och gladaste unge, hon är bara så underbart söt! Du ska vara glad över att du har en sån fin dotter och kom ihåg att det är DU som bestämmer vad du ska göra och tycka, ingen annan! Ta vara på dig och lycka till i framtiden med lilla Wilma, jag lovar att allt kommer att gå jättebra! Du är en toppenbra mamma och det ser man tydligt! Man märker att wilma strålar av lycka och glädje! hoppas att ni får en underbar framtid tillsammans, du, andreas och lilla Wilma! Kramar!

#43 - - Emelie:

Åh herre gid gumman, egentligen vet jag inte vad jag ska skriva mer än att jag känner igen mig något otroligt i det du skriver. Det är inte lätt att vara blyg, ha svårt att ta kontakt med nya personer. Man vill så gärna, men det går inte. Jag förstår precis, jag är likadan.
Hur som helst måste jag säga att du verkar vara en helt otrolig person och en toppenbra mamma. Du verkar så stark och duktig. Du ska vara stolt över dig själv, det är inte många som är så starka som du är. Med tiden kommer säkert styrkan växa sig allt starkare. Du har en jättefin dotter, du klarar av allt själv och du är duktig. Lycka till med allt! Du är värd all lycka i världen. Kramar Emelie

#44 - - Cassandra:

Gud, vilket fint inlägg. Blev helt tårögd när jag läste det. Hur mycket jag än försöker kan jag verkligen inte komma på något som du gör/har gjort fel med Wilma. Du verkar vara världens underbaraste mamma och du har jordens sötaste bebis. Wilma verkar lycklig och glad! Jag hoppas att Andreas snart kommer hem och att du inte bryr dej om elaka kommentarer, det är folk som är avundsjuka på ditt liv som skriver sånt.
Hoppas du snart mår bättre.
Massa kramar och lycka till!

#45 - - Linny, en trogen läsare:

Måste bara säga att jag tycker du är en väldigt mogen 16 åring. Du är absolut inte en dålig mamma, du är tvärtom en kanonbra mamma. Jag vet inte hur du är i verkligeheten mer än vad du just berättat, men jag vet så pass mycket att Andreas har en underbar flickvän, Wilma en underbart bra mamma. Du ska vara stolt över vad du gjort, du har en jätte söt liten tjej som avgudar dig. När jag visar din blogg för mina kompisar säger dom alla "VA?! Är hon 15(16) år och mamma? Hennes barn kan inte ha det speciellt bra, vad tänkte hon med. Hon har ju inte ens gått ut skolan", men dom har alla ändrat uppfattning när dom läst det du har skrivit, alla jag tipsat om din blogg tycker att du är en bra mamma, vet flera av mina kompisar som följer din blogg.
Jag har en syssling som fick tvillingtjejer när hon var 15, idag är hon 18 år och tre barns mamma, (hon bloggar på: ung3barnsmamma.blogg.se). Jag vet att unga föräldrar(inte alla men dom flesta) klarar det kanon. DU är världens bästa mamma- åt din dotter!
kram på dig.

#46 - - Linny, en trogen läsare:

Skrev fel på min sysslings blogg: ung3barnsmamma89.blogg.se ska det vara, sorry.

#47 - - Anonym:

så bra skrivet! är också som du var. väldigt blyg, pratar inte med nya personer osv. men jag har utvecklats rätt så mycket de senaste åren då jag vågar prata lite med folk och att folket i min klass inser faktiskt att jag är rolig och snäll.. många tror jag är väldigt tråkig och nochalant bara för jag inte säger något eller är särskilt aktiv på några lektioner eller säger något.. tycker inte om att det ska vara så. men snart börjar en ny start och så, då är det bara till att försöka :)

#48 - - Nathalie:

Vi är lika du å jag , känner igen mig i texten .. Jag är oxå sån .. Så jag förstår dig :)

#49 - - Jonna Gbg:

Tänk om det fanns fler som dig. Massa kramar till dig

#50 - - therese:

bra skrivet,känner igen mig i det du skriver,har varit så för mig med... typ exakt så nästan :) alla har en tid då allt känns jobbigt och det TAR faktistk slut och så känns allt bättre, våga skriva vad du känner för,det är din blogg och ingen vet hur du upplever saker och känner och dem flesta som läser din blogg och klagar på dig känner dig inte ens,och även om dom hade känt dig så har dem inte rätt att försöka trycka ner dig.jag tycker du verkar vara en toppenbra mamma och väldigt stark.
vi mammor är bäst tycker jag och dem som klagar på andra mammor och deras sätt att uppfostra sina barn är så oerhört pinsamma och dåliga människor. för dem fattar inte att mammor gör precis allt och lite till för sina barn!

#51 - - micha:

du skriver så himla bra. Jag känner igen mig så otroligt mycket i den här texten och jag är övertygad om att du är en underbar tjej. stå på dig, du är bäst!

#52 - - Linda:

Jag är också blyg och har svårt att ta kontakt med nya människor, så jag kände igen mig i texten du skrev! Du ska vara glad som har Wilma, jag förstår vad du menar med att Wilma får dig att vilja leva, jag har småsyskon som verkligen betyder så himla mycket för mig. Och när det gäller ens eget barn måste känslorna vara dubbelt så starka!

#53 - - Emelie:

Väldigt givande inlägg, att få läsa om "en del av dig" var toppen. Jättebra och ärligt skrivet. Precis som alla andra tycker jag att du verkar vara en fantastisk mamma, men det var också kul att få läsa lite om dig som person så att säga. Tack för en kanonbra blogg!

#54 - - Anna L:

Hade det varit så som du säger, att man som mamma/pappa vet bäst hur man handskas med sitt barn och hur man på bästa sätt ger den bästa möjiga uppväxten så hade vi inte behövt ha något som heter socialtjänsten.
Det handlar verkligen inte om endast ett faktor som är din ålder - verkligen inte! Det är tragiskt att du uppfattar det så. Jag tror att många av de negativa kommentarer som du får grundar sig i det du skriver, för mycket av det bevisar tesen om att du är rätt omogen för att vara mamma. Bara det att du inte förstår att det inte är bara din ålder som väcker reaktionen är ett bevis på det.
Har bara en sak att säga; hoppas att din unge inte blir en av siffrorna i statistiken över barn som får det svårt pga att de blev barn till unga föräldrar.
Lycka till med allt!

#55 - - tina :*:

Jag säger bara en sak: WOW tjejen :) Man blir imponerad, du är så ärlig. Och ja, jag följde din blogg och ditt liv redan när du var i andra månaden, och jag som inte ens känner dig tycker att du ändrats otroligt! Du är så himla duktig, btw dom som skriver elakt, är bara förbannat avundjuka på dig för att du har ett så bra liv :) Ha det så bra, hoppas Wilma mår super! <3

#56 - - Sara:

Du & Andreas är helt enkelt enormt inspirerande - visst, i princip ingen som följer den här bloggen känner dig men vi kan alla se att ni är två riktigt bra föräldrar. Tack för att du fortsätter skriva!!!

#57 - - Sarah:

anna l,
FY FAN VILKEN STOR JÄLVA SUBBA DU ÄR! HOPPAS DU DÖR INNAN DU ENS LÄSER DET HÄR! HUR KAN MAN ENS SKRIVA NÅGOT SÅNT?

#58 - - Sofie:

Måste faktiskt erkänna att jag var en aning (eller mycket!) skeptisk till hur du skulle kunna ta hand om ett barn, då jag började läsa din blogg under din graviditet. Men fan vad jag får äta upp det nu. Du verkar ha stenkoll på läget tycker jag och visar faktiskt att en bra mamma inte har med åldern alls att göra! Fortsätt köra på som du gör o strunta i allt som hoppar ur folks bajsmunnar. Wilma har det superbra hos er enligt mig, och att jag ens var skeptiskt till åldern och mammaskapet visar ju bara min dumhet. Andra barn med betydligt äldre mammor far illa, och vi tänker på åldern. Icke icke icke! Fortsätt köra du, jag hejar! Kram på er=)

#59 - - Sarah:

dessutom vaför skulle wilma få det svårt pga av att hon har unga föräldar, snacka om fördomar anna l

#60 - - Jess:

Emelie, fasen vilket fint inlägg. Jag sitter här med en klump i halsen och är nära till tårar. Och tro mig, jag är inte personen som gråter lätt. Jag känner igen mig mycket i det du skriver.
Jag tycker absolut inte att du ska skämmas över att du kan utrycka dina åsikter i din blogg, men inte i verkligheten. Vissa har lättare att skriva helt enkelt. Jag är likadan! Det är iaf en bit på vägen att SKRIVA ner dem..
O sen det där med kommentarer. Även om jag itne har ett barn osv så får jag också en MASSA elaka kommentarer. Min blogg är ganska känd och i det lilla samhälle där jag bor läser iprincip alla den. Vilket ofta kan väcka folks känslor. Men har du tänkte på en sak? Alla som skriver ELAKA saker skriver ofta anonymt, just för att de säkerligen är avundsjuka och ALDRIG skulle våga säga något liknande i verkligheten. De gömmer sig bakom en skärm och trycker ner oss. VI SKITER I DOM!
Och sen den där "AnnaL" här över som kommenterat.. Henne känner jag för att sätta upp på ett spätt.
Jag tror att allt har en mening. Och din mening var att du skulle få Wilma och lära dig en massa saker. Du skulle lära dig att stå upp för saker..
Och du säger att du inte vågar säga vad du tkr. Man behöver inte alltid öppna munnen, bara genom att behålla wilma gjorde du NÅGOT STORT. något som visar att du står upp för dig själv.
Jag beundrar dig. Kämpa på! Massa kramar....
och du, alla har såna där pissdagar ibland då ALLT känns ruttet. men jag är säker på att det känns bättre snart:D <3

#61 - - Sandra:

Stå på dig gumman! Jga känner inte dig. Men jag har inga tvivel på att du är världens bästa mamma. Jag tror inte att Wilma kunde haft en bättre mamma. Wilma är en jätte fin tjej och hon ser ut att må toppen. Bry dig inte om vad andra säger. Wilma kunde inte haft det bättre. Det är bra att du börjar säga vad du tycker och tänker tycker jag. Man ska stå för vad man tycker. Jag tycker att du gjorde helt rätt i att behålla Wilma. Hon är jätte fin. De som klagar på dig och hur du sköter ditt barn dom skulle antagligen aldrig våga ta steget som 15 åring att skaffa ett barn. Tro på dig själv så fungerar allt. Jag tror allafall på dig och jag vet att det är många fler där ute som tror på dig. Take care. Kram Sandra

#62 - - Myh:

Som så många andra skriver:
Du är så beundransvärd. Jag beundrar dig verkligen. Wilma kunde verkligen inte haft en bättre familj!
Mååååånga kramar

#63 - - Anonym:

Jag vet precis hure är. Jag är också jättejättejätte blyg. Jag har alltid haft problem i skolan med att prata högt och så, har alltid fått ångest när jag varit tvungen att prata. Men ja håller me, de är mkt mkt mkt lättare att säga va man tkr när man skriver blogg. så fortsätt med det du (: jag har följt din blogg så länge jag kan minnas, å ja kollar den varje dag. Du verkar verkligen kunna din sak, jag är lika gammal som dej, men helt urkass på barn :P min lillebror är ett år och så fort jag är barnvakt blir det kaos och mina föräldrar får komma hem igen. Haha. Så jag är verkligen imponerad på dej! dessutom verkar du ha världens bästa kille! lycka till i framtiden.

#64 - - Kicki:

Fick gåshud..! Skit vad du skriver bra, jag är själv en 17åring och skulle aldrig skriva så bra!
Puss&Kram

#65 - - Elin:

Hej Emelie, jag har läst din blogg sen du var i ungefär vecka 20, har jag för mig. Redan från början tyckte jag att du var otroligt modig som vågade behålla Wilma, trots alla andras åsikter om unga föräldrar. Jag ska fylla 15 och om jag skulle bli gravid skulle jag inte våga behålla barnet, tror jag, även om jag skulle vilja det. Jag förstod också att Andreas var en superbra kille när jag fattade att han stannat, det är inte många killar jag känner som skulle klarat av det.
Det jag också märkte var hur mycket du verkligen längtade efter ditt lilla barn, och när jag fattade det tyckte jag att alla som kritiserade dig (ursäkta mitt språk nu men..) kunde ta sig! Det hade varit annat om du inte velat ha barnet och bara gjorde det för att ta ditt ansvar, eller hur jag ska uttrycka det.
Det jag egentligen försöker få sagt (i den här milslånga kommentaren) är att, jag tycker du verkligen gör ett überbra jobb med Wilma, hon är nog ett utav världens mest älskade barn.
Önskar dig, Andreas och lilla Wilma ett underbart liv, med mycket kärlek!
Kramar,

#66 - - Nani:

ANNA L
KOM IGEN, DE VA VÄL LITE ATT TA I!
OM JAG TÄNKER PÅ VILKA MÄNNISKOR JAG KÄNNER SOM HAR PROBLEM MED FÖRÄLDRARNA OCH GREJSAR MED SOCIALEN SÅ HAR NÄSTAN ALLA FÖRÄLDRAR SOM ÄR GAMMLA. FÖRÄLDRAR SOM MAN I DETTA SAMHÄLL TAR SOM MOGNA, DE JAG KÄNNER SOM HAR UNGA FÖRÄLDRAR HAR DE NÄSTAN GÅTT SKIT BRA FÖR LIKSOM..SÅ JAG TYCKER INTE DU KAN DRA ALLA ÖVER EN KANT OCH ABSOLUT INTE SKRIVA NÅGOT SÅ JÄVLA SJUKT PINSAMT INLÄGG SOM DU GJORDE!

#67 - - hanna:

Emelie, din blogg är galet bra och du är galet bra. Jag kan bara tänka mig hur påfrestande det måste vara att
vara ung mamma ibland, men jag blir så stolt över dig och Andreas när jag ser hur jävla bra ni är! Jag kan erkänna att jag förut tänkte lite i de banorna att " kan man ge ett litet barn en ordentlig bra uppväxt när man är väldigt ung" men du har verkligen pushat bort alla såna fördomar från mig! heja unga föräldrar, iallafall såna som tar lika bra hand om sina barn som du och Andreas gör. Kämpa på!

#68 - - Nina:

You go girl! Kan tänka mig att det är otroligt svårt att vara så ung mamma, men kämpa på! Du är en förebild !

#69 - - Ulrica:

Kämpa på Emelie!!! Tycker du e en mogen mamma trots dina unga år. Strunta i vad andra tycker. Du bara du (och andreas) vet vad som är bäst för Wilma. Din blogg hjälper säkert andra unga gravida tjejer. Du får göra som Anna skrev i början spärra allas IP som är elaka mot dig. Eller skippa kommentatorsfunktionen. Eller helt enkelt byta till Aftonbladets blogg, där kan bara medlemmar skriva kommentar direkt andra måste du godkänna först.
Hur som helst, DU E UNDERBARA!!!

#70 - - Isola:

Jag säger som tidigare skribent,alltså, Wow!
Jag håller på dig!
Kram Isola

#71 - - Andrea:

Du är så bra Emelie! Jag beundrar dig! Jag har träffat många unga mammor genom mitt jobb som fritidsledare, och jag vet vilken kamp det är att behöva stå ut med samhällets fördomar.
Jag vet hur lätt det är att tvivla på sin egen förmåga, men vet du - ni är Wilmas föräldrar, och ni känner i era hjärtan vad som är bäst för henne.
Föräldrarskap handlar om instinkt och kärlek - och det verkar ni ha så det räcker och blir över!


Jag är helt övertygad om att det kommer att gå bra för er i livet. Ni är Wilmas föräldrar, och det är just det ni är bäst på!
Kram Andrea

#72 - - Marie:

jag känner igen mig i det du skriver, jag tycker det är så himla mycket enklare att uttrycka sig i skrift än att säga allt rakt ut. Det känns mycket tryggare eftersom man är mer säker då, det är bara ord folk ser och även om man ger folk ett budskap med ord så är man skyddad för de ser en inte, de hör en inte. så känner jag iaf.

#73 - - Anonym:

jag börjar gråta, så vackert och bra skrivet. jag önskar dig, wilma och andreas all lycka i framtiden!

#74 - - Emma G:

Jag är glad över att du bestämde dig för att behålla Wilma, trots vad alla de andra hade att säga. Det sker många aborter, pga att tjejer inte vågar stå upp, och säga att de verkligen vill ha kvar sitt barn.
Vill så gärna skriva ett längre inlägg, så att du kan sitta och le och tänka att du är en riktigt bra mamma. Men oavsätt hur många det är som säger det, så vet du nog det redan. Du är väldigt mogen för din ålder (jag ska väl inte säga sådär så mycket, du är inte mycket yngre än mig då jag är 90a). Men jag hoppas att allt går bra, och att Andreas tid i lumpen går fort.
Emma.

#75 - - Mathilda:

Emelie, jag förstår att det är svårt att stå upp emot allt negativ som man får höra när man är en ung mamma. Det är både orättvist och fel. För precis som du skriver, ingen vet egentligen någonting om vem du är. Oavsett ålder vill väl alla sina barn det bästa? Det är tråkigt att så pass många enbart ser till din ålder och inte till allt du faktiskt gör och klarar av. Endel människor blir aldrig mogna och tar inget ansvar varken för sig själv eller andra. Så varför skulle det då inte kunna vara omvänt? Att en ung person faktiskt mognar tidigare och klarar av en mammaroll i unga år? Nejdu, försök att bortse från all skit - även om det är svårt. Oftast handlar nämligen bara negativa kommentarer om medveten eller omedveten avundsjuka. Något som personerna bakom aldrig skulle erkänna. Du är stark och du kommer att fixa det här galant - det vet jag!
Ang. att du är så blyg och känner dig osäker bland nya människor. Jag vet precis hur det är. Jag har också alltid varit rädd för att göra fel. Men tids nog så mognar man även på det planet och man inser att det inte alls är så farligt att prata med "främlingar" eller att alla gör fel och om man själv gör det, gör man bäst i att strunta i det alt. att man skrattar och låter folk skratta med dig. I morgon är det glömt.
Slutligen vill jag sen bara säga - Lycka till!
Mathilda

#76 - - Annika:

Tänk om alla mammor och pappor var hälften så fina och mogna som du, då skulle Anna L slippa oroa sig för att vissa barn hamnar hos soc.

#77 - - Isabella:

Helt underbart! Jag grät igenom nästan hela inlägget! Du är så himla stark och bra mamma! Jag VET att Wilma kommer att få en super bra uppväxt! (jag gråter fortfarande) Jag känner igen mig i dig. Det var ett kännslostarkt och fint inlägg! Det bästa du någonsin har skrivit,tycker jag. Jag förstår att det är jobbigt med negativa komentarer,men försök att skita i dom!Wilma är er och ni vet bäst hur ni tar hand om henne. Ingen kan säga att ni gör fel! Det är ju för fan din mage hon har legat i,inte deras. Dom ska inte lägga sig i!
Jag vet att ni fixar detta!
Varma Kramar
//En som förstår

#78 - - Sarah:

Jag beundrar dig verkligen ska du veta. Wilma ser inget annat än lycklig ut, stå på dig och försök att skaka av dig alla elaka kommentarer du får här. Lycka till med allt, jag kommer fortsätta att läsa din blogg :) Kram

#79 - - Agnes:

Jättebra inlägg! Du är bäst mamma för Wilma. Punkt slut.

#80 - - Tilda:

Shit, det var verkligen en gripande text. Sitter här och ryser utav att du verkligen menar detta.Märks att det finns så mkt mer bakom orden! Du kan vara stolt och glädjas över det du åstakommit, du har vandrat en väg som bara kommer bli bättre.visst att du får elak kommentarer men tänk istället då att dom stärker dig! beundrar dig!
ta vara på det du har och lev lyckligt!

#81 - - emma L:

min kommentar är väl egentligen inte så viktig. men ja hittade din blogg för nån vecka sen å läste hela på en å samma gång. ja tycker ni verkar va en riktigt stark familj som tror på varann. min fråga va om graviditeten var planerad? Lycka till i framtiden!

#82 - - Rebecka:

Cred till dig som står på dig och fortsätter skriva trots dumma kommentarer från folk som inte verkar ha något vettigt för sig. Jag tycker du är en modig tjej och framförallt verkar du vara en suverän mamma! Lycka till framöver och njut av din fina lilla tjej!

#83 - - nathalie:

bra inlägg

#84 - - emma:

känner igen mig otroligt mycket i det du skriver om att inte våga prata/ säga vad man tycker.
och jag säger precis som alla andra, att du är en otroligt stark person och väldigt modig, och verkar vara en jättebra mamma!
stå på dig emelie,
vill gärna läsa mer om dig ..
och de "få" bilderna mat sett dig på, är du jättesöt!
:):):)
..
skulle vilja ha din msn?
du kanske kan adda mig:
[email protected]

#85 - - suss:

Jag blir upprörd av alla de elakheter man ska stå ut med i denna värld, ni som skriver sånna elaka
saker är totalt blåsta i huvudet.
Emelie Jag tycker du gör det kanonbra, stå på dig,Wilma kan inte ha någon bättre familj än er! Jag hoppas året kommer gå fort för dig så du och din pojk får vara tillsammans igen! jag tycker du skriver en bra blogg och jag kommer fortsätta följa den =) Sköt om dig! / s

#86 - - Martina:

bra skrivet, Vill bara säga att det är sånna som
Anna L man får stå ut med som ung förälder som öppnar munnen utan någon kunskap om hur man har det igentligen. jag va 15 när jag vart gravid å jag har förstahand, jobbar på förskola, är förlovad, ska köpa lägenhet snart, har utbildat mig till barnskötare och emelie och hennes kille kommer också lyckas med allt det där. så varför komma med fördommar om att våra barn skulle hamna hos socialen, d gör mig bara så arg å ledsen sånna komentarer! varför skulle våra barn ha det sämre en andra barn?! och sen skriver du att varför hon tar allt som hon e ung mamma? å det är därför hon får kritik... om du läser ditt inlägg så ser du att du avslutar inlägget med att
***Har bara en sak att säga; hoppas att din unge inte blir en av siffrorna i statistiken över barn som får det svårt pga att de blev barn till unga föräldrar.***
nähå vad e det hon får kretik för om det inte är hennes unga ålder?? du skriver klart och tydligt att unga föräldrars barn oftast får d svårare.. sen att hon är omogen så tycker jag faktiskt det är du som är mer omogen i det här fallet.
stå på dig emelie

#87 - - 28-årig förstagångsmamma:

Ett så välskrivet och fint inlägg. Jag blev rörd. Du verkar vara en stark tjej och du gör ett toppenjobb med din dotter! Jag har en dotter som är en månad yngre än Wilma och jag tror att alla förstagångsmammor blir påverkade av omgivningens kommentarer. Det är svårt att stå på sig och lätt att bli osäker eftersom man så gärna vill göra rätt. Men man kan aldrig tillfredsställa alla andra, det kommer alltid att finnas nån som tycker att man gör fel.
Du lever ditt liv, ingen annan! Lycka till med allting! Tack för att du delar med dig.

#88 - - Lisa:

Åh, jag kan inget annat än att hålla med alla andra och säga att detta inlägget var hur fint som helst. Jag är jätteimponerad av dig och jag är säker på att Wilma inte kunde haft en bättre mamma än du! Hennes ögon lyser av lycka och välmående. Kramar till dig!

#89 - - Sweet 16´s blogg:

Jag blev verkligen rörd, så fint och ärligt skrivet Emelie, vet inte vad jag ska säga... sitter och funderar men varför skriva något när du redan skrivit så underbart bra, verkligen ALL LYCKA TILL DIG EMELIE
KRAM
Åsa

#90 - - Marie:

nu när jag skriver det här har du fått 89 kommentarer... himla kul! jag känner igen i mkt av det du säger. Jag använder också min blogg för att ventilera mina känslor och tankar, det behöver man ibland. Är det något jag bara vill att få personer ska få veta så använder jag lunarbloggen och gör den hemlig. Men att få skriva av sig kan vara en sån befrielse ibland och då spelar det ingen roll att man kanske inte skulle säga det egentligen. Beundrar dig som har valt att bli mamma i så ung ålder, det kommer alltid att finnas folk som kritisera föräldrarna, oavsett ålder men pga din låga ålder är det alltför många "vet-bäst"-människor som ser ner på dig (tro mig, ser det på jobbet ofta) bara för att du är ung. Men fortsätt med det du gör, du gör det ju bra! Lycka till i framtiden och jag hoppas för din skull att du och Andreas håller ihop i många år till :) Kram!

#91 - - Anonym:

du är inte ensam om att känna precis såhär!!! Du verkar vara en otroligt mogen tjej och Wilma är väldigt lycklig som verkar ha en sån fin mamma! Stå på dig!! Du vet att du kan om du måste!! Lycka till!

#92 - - Alexandra:

Jag beundrar dig massor!
Du har faktiskt gått å blivit min förebild- ung, stark och mogen tjej!
Jag önskar dig all lycka med din söta Wilma
/ Alexandra 16år (snart 17år)
ps. Jag ska oxå döpa mitt framtida barn till Wilma om det blir en flicka förståss!

#93 - - Ricki:

Tvungen att kommentera det här inlägget, tyckte att det var skitbra skrivet. Väldigt ärligt och modigt och intressant på alla sätt och vis. Ville bara säga att det var ett väldigt fint inlägg ^^

#94 - - Jenny:

Du har fått så många kommentarer, men jag hoppas du läser min med :) Du är så stark tjejen och du är värd det bästa! Jag blir så grymt imponerad så fort jag läser din blogg, jag skulle aldrig vågat göra som du! DU ÄR EN SUPERMAMMA! Låt aldrig någon inbilla dig något annat!
*tusen kramar*

#95 - - S:

du är stark, glöm inte det

#96 - - anna:

du är grym! låt ingen avundsjuk bloggläsare trycka ner dig, DU VET JU BÄST! skit i åldern, ja det kan tillföra problem att få barn nrä man är ung MEN det kan det när man är äldre också. Stå på dig! jag tror på dig.

#97 - - Anonym:

sjukt gripande text, TA INGEN SKIT!

#98 - - Linn:

Fasen alltså! Jag sitter här med tårarna brännades nästan haha, skit bra skrivet! du vet om att din familj är det bästa som finns och ni är alla jätte söta och bra! stå på er!

#99 - - Sissel:

Du skriver så fint.. Jag känner igen mig mycket i din text, jag påminner om dig väldigt mycket ( i alla fall det du har skrivit). Strunta i vad andra tycker, den som ska bekräfta dig själv och älska dig själv är DU! Kramar :D

#100 - - Julia:

Emelie, du är toppen med

#101 - - Malle:

jag ville bara skriva att alla som skriver sånna dör dumma och idiotiska kommentarer har inget liv, dom vill bara förstöra för dom som har mål i livet och är lyckliga. ta inte åt dig nånting yt av det du skriver. jag är
jätte glad för din skull med att ni har kvar wilma o så fast vi inte känner varandra =) men iaf...ta inte åt dig!! jag vet hur det är..jag har vart mobbad i hela mitt visst..det kanske inte är samma sak o så...men man ska inte bry sig...
var stålt över dig själv. =)

#102 - - Sandra:

En i mängden- Men stå på dig tjejen!
Vi är så många som följer dig, och vi gör det för att vi tycker du är grym som bara är 16 år och har en dotter, och dessutom sköter henne så bra!
Kram!

#103 - - vanessa:

Hej! Detta var en oerhört stark text från din sida. Jag beundrar din förmåga att så starkt hålla fast vid det du känner är rätt. Jag tror att du är betydligt starkare än du själv inser.
Att vissa människor är dummare än åsnor i öknen, det är egentligen bara deras problem. Klart att det är svårt att inte ta åt sig av det elaka som skrivs, speciellt i en sådan här situation, men elakheten är ju helt obefogad. Allt skit som skrivs är just det, SKIT.
Du kan bara kontrollera det du själv gör, du kan inte styra över någon annans handlingar. Fortsätt att vara den bra människan du är, den bra mamman åt Wilma.
Jag tycker att du verkar veta vad du gör och vad du vill. Alla har dagar av svaghet och skit.
Många lyckönskningar och kramar!

#104 - - Maja:

Du beskriver dina känslor väldigt bra, och jag kan känna igen mig i det där med att inte våga säga vad man egentligen tycker... Tycker du verkar vara en bra mamma till Wilma, och jag önskar er all lycka till i framtiden.
Men ärligt hörrni, ni som skriver att ni började gråta: vad är detatt gråta över? Extremt känsliga eller...? =)

#105 - - lotta:

du vill att folk ska tycka synd om dig verkar det som.men du måste bita i hop och klara dig själv någon gång.du gorde dit val så då får du klara dig också och inte bara förlita dig på andra.ni skulle aldrig klara er själva i dag känns det som.det går inte bara att skriva av sig,wilma behöver mer och någon som tar ansvar för henne. du kan inte gå omkring som en zombbie. du vågar inte ens vara med på en bild, det bevisar att dit själv förtroende inte är det bästa och det speglar över sig på barnet.vi i skolan vet vem du är och vet också att ditt hem förhållande inte vart det bästa och att du inte sa ett knyst i skolan men tuff utanför var du, men nu har du wilma så skärp dig.det är inte ett dugg synd om dig. gör som andreas fortsätt dit liv,tror du han skulle stanna sitt liv nää du aldrig.men du tillhör dom som tror du gör allt för din pojkvän,men vad får du tillbaka.ingetttt.
kärlek säger du då ,men det klarar man sig inte på man måste utbilda sig och känna pengar för att kunna ge sitt barn det bästa.gör inte som dina föräldrar gort. från en som vet om dig.

#106 - - Mikaela:

Jag kände igen mig i rätt mycket av det du skrev, det med att ha svårt att börja prata med nya människor, men sen när jag väl känner någon så kan jag prata på hur mycket som helst!
En annan sak jag tänkte säga var bara att människor har ju en tendens att uppfånga och komma ihåg det negativa, vilket är tråkigt, jag vet hhur det är med mig, får jag tio snälla men en dålig kommentar så är det den negativa jag lägger tyngden på. Men du verkar få så oerhört många fler snälla än dåliga kommentarer så ta tillvara på de bra! skriv upp nån som du känner att du verkligen blir superglad av och sätt upp den i ditt rum eller vadsomhelst!
Du ska i alla fall veta att jag blev trollbunden första gången jag gick in ch läste din blogg nu går jag in här varje dag, Wilma är en av de sötaste barnen jag har sett och jag tycker att hon ser ut att må väldigt bra! Stå på dig och gör din grej, för det är jävigt bra!

#107 - - Linda:

Hej Emelie! Vet du vad jag gör när jag e deppig och lite nere har en pojkvän som bor lite längre bort och så... Jag ringer tjej kompisen vi åker till godis affären och köper
massa
godis och en cola eller nått sedan så kollar ni på en riktig komedi tillsamans eller sitter o tjötar heela natten. Vet inte alls om det går att göra så när man har barn men det e ba ett t ips och sedan efter kompis kvällen så lägger man sig och verkligen sover "ruset" av sig och så vaknar du brevid din otroligt vackra dotter som bara du kan allt om! och hooppas på en riktigt härlig dag! Många Kramar Linda

#108 - - Isola:

Du kommer säkert möta många "Annor och "Lottor" i ditt liv. Men du klarar dom, det vet alla!
Kram Isola.

#109 - - Mikaela:

Du är beundransvärd. Keep up the good work!

#110 - - Anonym:

jag är hel stum, kan inte säga mer än att du är en sjukt stark och modig tjej. Du verkar vara en helt underbar mamma, Wilma är din dotter och du vet själv vad som är BÄST för henne. Stå på dig och dina egna åsikter, du kommer komma hur lång som helst!

#111 - - Emelie:

Tack så så jätte mycket för alla kommentarer, vad glad jag blir. Skriver ett inlägg lite senare idag. Kram på er.

#112 - - J:

Jag undrar vem det var som skrev kommentaren med namnet "lotta", jag går i emelies förra skola och där finns det bara en lärare som heter lotta? Helt sjukt om det var hon som skrev det, men jag tänker fråga henne, haha:P Skulle vilja prata med dig emelie, du kan väll lägga till min msn som jag skrev här ovanför. Kram J

#113 - - Jonna:

Man är starkare än vad man tror. Du är stark!!

#114 - - Emma:

Jag känner igen mig så väl i mycket av det du skriver Emelie... Inte det att jag är en ung mamma utan i hur du är som person.
Erkänner att jag inte gillade förr när så unga personer skaffade barn, men jag har verkligen ändrat uppfattning nu.
Jag skulle vilja se er som ger elaka kommentarer hur säkra ni känner er i mamma/papparollen med erat första barn. Ingen är perfekt, men jag tycker Emelie och Andreas är helt suveräna föräldrar till Wilma.
Själv är jag 24år och väntar mitt första barn och jag skulle inte tveka i att fråga er om tips eller råd i hur jag ska göra med min bäbis när jag känner mig osäker.
Stå på er, ni har en otroligt fin dotter =)

#115 - - caroline:

Det här inlägget var verkligen super! Jag känner igen mig själv i mycket av det du skriver här (ja, inte att jag är mamma då). Anledningen till att jag tycker inlägget är så bra är att det handlar om dig, inte om wilma (även om jag såklart gillar de inläggen också, det är ju därför jag alltid läser din blogg), och det är nog första gången man får lära känna dig lite bättre, jag blev verkligen rörd när jag läste det här inlägget! Jag såg att någon hade kommenterat att det var fegt att du inte har lagt ut någon bild på dig själv. Visst, det skulle vara kul att se en bild på dig men samtidigt förstår jag att du inte vill det. Dels för att det säkert skulle vara nån som kom med någon taskig kommentar, men även för att många läser din blogg och kommenterar negativt och då förstår jag t.ex om du inte vill bli igenkänd ute och få negativa kommentarer irl och så. Men iallafall så är du en stark tjej, och jag har läst din blogg sedan innan Wilma föddes och jag har aldrig tvivlat på att du är en bra mamma!

#116 - - Malin:

Känner igen mig i mycket av det du skrev i början av ditt inlägg. Jag är glad för att du fick som du ville med Wilma, du verkar göra ett toppenjobb och jag önskar er lilla familj lycka till med allt. *Kramar*

#117 - - Sandra:

Du är beundransvärd! Kämpa på tjejen!

#118 - - Sara:

Du är sååå HIMLA GRYM! Jag håller med om att åldern inte spelar ngn roll utan viljan och att man älskar det man gör. Att du behöll barnet fast du är så ung tycker jag är skiit starkt gjort. Stå för det du känner och tycker och låt inte andra människor styra ditt liv. DU ÄR UNDERBAR! kom ihåg det

#119 - - Therese:

Jag läser din blogg regelbundet och jag har ända från börjat imponerats av din mognad trots så unga år.
stå på dig, det är endast du (och Granis) som vet vad som är bäst för wilma. Och något mer välmående barn får man väl leta efter.

#120 - - Elsa:

Du är en så fantastisk tjej Emelie!!! Det är modigt att lämna ut dig på bloggen och skriva allt du känner och tänker. Jag har läst din blogg från start och du har verkligen gett mig andra uppfattningar om saker och ting. Du är fantastisk!

#121 - - Emma:

Jag måste säga att jag känner igen mig jättemkt i det du skrev. Jag var själv superblyg och vågade inte säga ifrån osv när jag var yngre. Samma sak var det i skolan. Nu, när jag är 21, tar jag för mig mkt mer och låter även folk få veta min åsikt.
Du är superstark Emelie och jag är väldigt imponerad av dig. Håller med Elsa i kommentaren ovan, du är fantastisk!

#122 - - Mikaéla:

Jätte bra skrivet verkligen :)
Jag känner igen mig väldigt mycket när du berättar om din blyghet , förstår exakt känslan av att inte riktigt kunna slappna av och snacka på med nya människor, vissa är enkla & vissa går det helt enkelt inte med.
Det är otroligt starkt av dig som lyckats stå på dig med allt som har med Wilma att göra & jag ser upp till dig jätte mycket för det :)
<3
Mvh Mikaéla

#123 - - Camille:

Du har många läsare i din blogg och jag vet inte om du hinner läsa alla kommentarer, men jag beundrar dig att du gjorde som du själv ville göra, och också glad för din skull.
STÅ PÅ DIG SJÄLV och lycka till i fortsättningen. :)

#124 - - isabelle:

oj. herregud vad jag är imponerad av dig! vi är lika gamla, födda samma år, men jag kan bara genom denna bloggen säga att du är mognare än jag. Jag tycker det låter underbart att en graviditet kan ge någon en sådan lycka o ett sånt självförtroende! hälsa din lilla sötnos o lycka till i framtiden! kram :)

#125 - - Julia:

Har läst din blogg ett tag nu och jag måste säga att jag verkligen beundrar dig. Du är så ansvarsfull och så stark. Att våga behålla ett barn som femton år gammal för att man vet att det är det man vill, det är ett det visar så stor ansvarskänsla. De som säger att du är en dålig mamma kan inte veta vad dom pratar om. Jag lovar att Wilma inte kunde haft en bättre mamma än dig, du är ju den som känner henne bäst i världen.
Och angående att du skrev att du ibland inte vågar stå för vad du tycker och att det känns fel att skriva saker som du inte skulle våga säga ... Jag känner igen mig i det. Men att du skriver vad du står för i din blogg känns ändå som ett steg framåt tycker jag :) Jag hejar på dig.
All lycka i framtiden till dig, Granis och Wilma :)

#126 - - matilda:

Vilket bra inlägg!!! Jag förstår hur du menar med att du är blyg i "verkligheten" och att du vågar skriva mer i bloggen och så, så är det för mig med och säkert många fler med. Lycka till!

#127 - - Emelie:

Kan säga att jag är precis som du när det gäller blygheten! För mig är det mycket lättare att skriva än att prata. Då får jag faktiskt mer sagt, och jag vågar säga mer.
När jag träffar nya personer är jag den som alltid står mest tyst. Visst säger jag saker, men jag vill inte göra bort mig. Och det står helt still i huvudet, så jag kan inte komma på något vettigt och säga. Det tar bara stopp.
Är så irriterad på mig själv för att jag inte vågar göra så i verkligheten också. Men så är det, och det känns skönt att veta att man inte är ensam. ;)

#128 - - Patricia:

Jag tycker det va jätte bra skrivet, när man läser bloggen så förstår man verkligen inte att du är blyg! =)
Men du verkar vara en hur go tjej som helst och jag vill bara säga att du gör ett toppen bra jobb med söta lilla wilma! :D

#129 - - Britta:

Jag tycker detta var enormt bra skrivet, du verkar vara en sån underbar människa och mamma. Och jag håller också med dig om att det är lättare att skriva än att prata, jag tror, att det åtminstonde för mig, handlar mycket om att man slipper se folk i ögonen när man skriver och medans man skriver säger ingen att man gör fel.
De du gör är fantastiskt, allt du skriver o jag beundar dig för allt bra du verkar göra :)
o de som hackar på dig kan verkligen inte veta vad de pratar om för du verkar vara en super mamma :D

#130 - - Jessica Draven:

Jag känner igen mig så otroligt mycket. Men kanske att det är som för mig, att det är lättare att skriva eftersom man då kan uttrycka sig på ett annat sätt, sudda om det blir fel.
När jag ska prata med folk, säga ifrån, säga en snabb kommentar, då börjar jag nästintill alltid att stammar, tappar poängen och känner mig som en idiot.
I skolan vågade jag aldrig säga emot, säga vad jag tyckte eftersom jag visste att jag då skulle stå ensam och försöka förklara medan alla andra redan på förhand hade bestämt att "Vad Jessica än säger så är det dumt och fel, säger hon att gräset är grönt så ljuger hon" ungefär. Det var mestadels p.g.a mobbing och jag vet inte om du har upplevt det helvetet, men du kan nog iallafall förstå hur jag menar.
Tack vare att jag nu har kompisar som jag litar på, kompisar som skrattar när jag försöker vara fräck eller skämtar, så går det oerhört mycket bättre.
Blyghet är jobbigt, men det kan tränas bort och efter vad du har skrivit så låter det som om du har kommit mer än halvvägs (: Keep up the good work!

#131 - - Anonym:

samma sak här pratar hur mycket som hellst med folk jag känner men med "främlingar" så är det precis som det var/är? för dig

#132 - - Matilda:

Jag förstår att det är svårt att inte ta åt sig av alla elaka kommentarer, men kom ihåg att de som skriver dem antagligen bara är avundsjuka för att de inte har vad du har: en underbar dotter och en underbar pojkvän, därför måste de lägga sig i ditt liv.
Jag har följt din blogg ett tag nu, och jag kan inte med ord beskriva hur imponerad jag är. Du verkar så stark, mogen och ansvarsfull. Wilma är bedårande och av det jag har sett och läst kunde hon inte ha några bättre föräldrar, och det är jag inte ensam om att tycka. Jag önskar dig och Andreas alla lycka i framtiden.

#133 - - Molly:

asså gud, jag ryser när jag läser det du skrev. Du är helt otrolig som vill och vågar göra allt som du gör, uppfostrar en underbar liten tjej i så ung ålder, det skulle jag aldrig våga. Kankse till och med inte ens klara av utan att bryta ihop.. Du är så stark och fortsätt med de, och försök att strunta i alla idiotiska kommentrer <33

#134 - - Lynn:

Jag vet inte vad jag ska säga egentligen mer än att jag är exakt likadan. Som du skrev "varför vågar jag inte säga vad jag tycker i verkligen också, varför är det inte lika lätt för mig att prata som att skriva?", jag känner igen mig så otroooligt mkt där! Det är exakt så för mig.. Nu har det dock blivit mycket bättre, ingen aning om varför, men jag står för mina åsikter och så. Du är en jättebra mamma till Wilma och hon är hur söt som helst! Jag skulle jättegärna vilja ha en liten bebbe nu men förstår abolut inte hur jag skulle klara av allt! Strunt i all skit som folk skriver, dom har antagligen inget bättre för sig! Stå på dig!

#135 - - elena:

Hej! Du har gått på samma fotspår som jag, men jag var 16,5 när jag fått mitt första barn. Och då var bara min man,jag och mitt barn som existerade för mig. Vi kämpade hårt,men vi gick igenom alla problem och nu är jag 30 och väntar mitt 4 barn! Livet blir presis som DU vill,lyckad,underbar och unik, det är bara att göra ditt bästa och du gör det!Och du vet jag tyckte alltid att unga mammor har lite svårare från början, men är lyckligare och hår mer förstånd med sina barn till slut! Bravo att du vågade göra så stor steg i ditt liv!

#136 - - Emelie:

Hej, shit läste precis inlägget "En del av mig". Höll på att börja grina. Var så bra skrviet och kändes så ärligt. Du verkar helt underbar! Hoppas ni två håller ihop hela livet tillsammans med Wilma!!!

#137 - - Pillan:

Du skriver väldigt bra! Man blir rörd av de du skriver, när jag satt och läste det nu, så fick jag tårar i ögonen, Jag tycker att du gör ett sjukt bra jobb med Wilma. Det är väldigt bra att kunna stå imot alla elaka kommentarer. Det är nog inte alla som kan de. men du gör det bra! :) Dom som inte känner dig i verkligenheten, som inte har träffat dig, kan ju inte säga ngt engentligen säga elelr skriva ngt sånt. Vad man märker här på bloggen så verkar du vara en helt underbar mamma. Jag tror att många ser upp till dig, det gör iaf jag :) ha det bäst!

#138 - - misia:

gillar verkligen din blogg. och det är sant, det är skönt att skriva av sig.
ta inte åt dig av andras elaka kommentarer, även fast det är svårt. du har gjort ditt val och det var helt klart rätt! wilma är verkligen en jättegullig unge och den som inte ser det är bara avundsjuk/blind.
all lycka till er lilla familj :D

#139 - - Bloggläsare:

jag måste säga att jag har läst många inlägg som du har fått och inte hittat något som är neggativt, alla verkar skriva så otroligt fina saker om dig, att du verkar vara en bra mamma som tar ansvar för sina handlingar, vilket jag absolut kan hålla med om. Vad jag saknar i din blogg är lite fler personliga inlägg, precis som detta, om vad du tänker och känner. inte bara korta redogörelser över vad du gjort under dagen, lite fler kännslor. lycka till med wilma och fortsätt blogga!!

#140 - - Piss:

Fint skrivet ! Tycker dessutom att det var ett modigt beslut du tog då du ville bli mamma. många hade nog inte "vågat", om du förstår hur jag menar ! Bravo tjejen & jag önskar dig all lycka :-)

#141 - - Anonym:

Det är nästan läskigt vad jag känner igen mig i din text.. jag är också en blyg person och tar aldrig första steget när de gäller att prata osv. känner precis samma sak som du känner. Och när jag träffade Min kille så var jag inte heller alls blyg, fast jag var det mot alla andra, men inte han..och vi har vart tilsammans i tre år snart. Jag blev gravid med honom men gjorde abort efter att alla sagt att jag var för ung och så.. vågade inte stå på mig..Men det kunde du och det tycker jag var väldigt stark av dig! All lycka till dig!

#142 - - Jennifer:

jag måste bara säga att jag känner igen mig så mkt på det du berättar!
vet inte vad jag ska skriva mer..men du jag tycker med att du är jätteduktig som klarar av att ta hand om din dotter, det är starkt=)

mvh/Jennifer

#143 - - mickis:

fin text, du fick mig att rysa! :)

#144 - - åsa:

en väninna till mig tipsade mig om din sida och har nu suttit och läst det du skrivit och blev rörd..Mycket fint skrivit av dig..Bry dig inte om elakheterna de skriver..
kram åsa

#145 - - Jennifer:

jag tycker att de e beundradsvärt att du kan ta hand om Wilma så bra som du gör ien så ung ålder...jag e inte så gammal heller men jag skulle nog inte kunna ta hand om ett barn just nu...
så stå på dig och va stolt...Wilma kan nog inte ha en bättre familj än den hon har nu....

#146 - - Lisen:

jättefint skrivet och jag känner verkligen igen mig i dig som person. jag känner ungefär likadant. bra att det fick en vändning när du blev gravid. till sist vill jag bara tacka för en mycket bra blogg. puss & kram lisen

#147 - - Linn:

Hejsan! Hittade den här bloggen nu, jag vill bara säga att du verkar var SÅÅÅ himla stark en sån person skulle jag oxå vilja vara.. Lycka till med allt!!:)

#148 - - Hanna:

Hej!

Ville bara säga att du verkar vara en kanonmamma! Och Wilma är hur söt som helst ;)
Kram

#149 - - Reggie:

Det glädjer mig otroligt mycket att du skriver om ditt liv, ditt barn.Det fick mig att öppna ögonen och jag känner väldigt starkt, att dina inlägg har påverkat mångas liv och självförtroende.

#150 - - SANDRA:

Det finns otroligt många som känner som du!!
Jag har också mycket svårt för att säga vad jag tycker och känner :( Men när det väl gäller då kan jag verkligen öppna min käft :P
Man ska inte ta skit!!! Och du förtjänar det verkligen inte..
Och jag förstår mig inte på folk som måste skriva sina elaka kommentarer till dig?
jag kan inte förstå att de ens orkar lägga ner sin energi på sånt idiotiskt?
Skulle jag veta vilka de var så skulle de få se på faan!

#151 - - Susanna:

herregud vad jag känner igen mig...
när jag läste inlägget kändes det som om jag läste om mig själv. Har varit blyg och tystlåten i hela mitt liv. Tar aldrig för mig, tvekar alltid, är rädd för att göra fel, sätter andra före mig själv. Jag blir så arg på mig själv för att jag håller på såhär. Men som sagt, jag vågar inte.

Du är nog en av få som verkligen har vågat vända ditt liv. Vågat tro på dig själv för en gångs skull och vågat ha en egen åsikt. Fan vad inspirerad jag blev nu. Modigt tjejen, jag beundrar dig!

#152 - - Madde:

Vi fick den här texten som svenska läxa den här veckan :) Vi pratar om kärlek & sex nu så hade min lärare leta nån text så hitta hon din. Tänkte bara säga att du verkar vara väldigt mogen för att vara 16 år? Lite osäker hur gammal du är men jag är 15. Det är inte många som vågar stå för det dom vill, som t.ex dig du valde att ha kvar Wilma det tyckte jag var bra, du vågar stå för det du vill och inte lyssna på vad alla andra tycker!





Sköt om er! :)

#153 - - Jessica:

Sökte på google om hur det är att vara en ung mamma i dagens samhälle. Jag ska nämligen skriva en uppsatts om unga mödrar. Råkade då hamna på din blogg, och när jag läst detta inlägg kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Du är jättestark tjejen! Stå på dig och var dig själv, och det är helt underbart att du har ett barn och att det funkar för dig. Jag vill jätte gärna skaffa barn så tidig ålder som möjligt, det skulle vara så roligt och det är något jag verkligen vill. Nu är jag 18 och ska fylla 19 i sommar och hoppas att min nuvarande pojkvän också börjar längta efter barn. När jag har tid ska jag läsa mer av din blogg (nu måste jag återgå till min uppsatts tyvärr).



Kram Jessica

#154 - - Mia:

Av ren nyfikenhet, hur gammal är du? :) Starkt av dig förresten

#155 - - Silla:

Läste vad du skrivit, och känner igen mig fullt ut.

Jag var 16år när jag fick barn idag är han 22.

Har aldrig ångrat mig.

Lycka till med allt.



Kram Silla

Upp